miércoles, julio 24, 2024
spot_img
InicioInstitutCicles formatius1a mostra de produccions audiovisuals del cicle de TES

1a mostra de produccions audiovisuals del cicle de TES

En el marc de la diada de Santa Georgina, els alumnes del Cicle Formatiu d’Emergències Sanitàries del nostre institut (1r tarda, 1r matí, i 2n), s’han convertit en “Youtubers sanitaris” i ens han ofert una mostra dels seus treballs en la creació de videotutorials i vídeos formatius en les tècniques de mobilització del pacient. El projecte ha integrat un treball en els continguts implícits en el Mòdul (M6 i M4) i ha permès als alumnes reforçar competències transversals com el treball en equip, la creativitat, i la responsabilitat entre d’altres.

Al llarg d’aquesta primera Mostra, i gràcies a la conducció de l’esdeveniment pels alumnes de 2n curs, l’alumnat ha pogut gaudir i compartir amb la resta de futurs Tècnics del treball realitzat per cada equip cooperatiu.

Des de fa més d’un any els alumnes han hagut de treballar sota una pluja permanent, freda, i angoixant: aquesta pandèmia. Han fet història. Mai abans ningú no havia estudiat un Cicle Formatiu amb un component pràctic tan important, en unes condicions de confinament i semipresencialitat com les que han viscut. Però el treball ben fet sempre recompensa, i aquest divendres 23 d’abril de 2021 hem estat testimonis de la feina creativa i l’encesa emocional per part de l’alumnat mentre gaudíem d’un espai comú entre tots els professionals que, en pocs mesos, seran titulats com a Tècnics en Emergències Sanitàries.

A la Mostra es van realitzar un conjunt d’activitats que tenien com a fil conductor la visió de la Sanitat des del món audiovisual: la projecció dels diferents treballs realitzats per l’alumnat de 1r i 2n de TES, la projecció de l’Efecte Bombeta de Víctor Küppers que ens va fer pensar en el valor de les persones, i aquest valor es multiplica segons l’actitud que té la persona enfront a la vida, la projecció de la sèrie New Amsterdam, que es basa en la vida d’un nou director d’hospital públic que amb la seva personalitat ‘emotiva i vocacional’ busca ajudar als sanitaris perquè treballin millor i donin un millor servei als seus pacients, per valorar el grau de coneixement de l’alumnat es van crear activitats interactives i també es va fer entrega d’uns detalls molt especials per tancar la Mostra (samarretes amb un eslogan sobre Youtubers Sanitaris per un alumne de cada un dels 3 grups classe, roses de xocolata per les alumnes de 2n que varen conduir la Mostra i un pastís molt dolç per l’alumne més ràpid a l’hora de contestar una pregunta molt difícil).

Va ser una jornada lúdica i es van compartir experiències molt interessants. Esperem poder repetir novament el curs vinent. 

Comentaris sobre la Mostra:

  • «L’essència del Broggi i les ganes d’ensenyar del professorat et fan creuar la barrera social d’alumne – professorat i provoquen que estimis el que fas. La jornada va ser una manera diferent de connectar amb les altres promocions, coneixe’ls, posar cares i poder compartir objectius de manera divertida. Senzillament brutal». Gerard Farré, alumne de 2n TES.

I frases per reflexionar:

  • ’Els grans èxits també van ser al principi somnis’’
  • ‘’Arrisca’t! No et quedis amb les ganes de saber el que podria haver passat. Llença’t, viu, atreveix-te, que si dels èxits es gaudeix, dels fracassos s’aprèn’’
  • ‘’Sigui el que sigui el que decideixis fer, assegura’t que et faci feliç’’

I per acabar, una selecció de fotos de la Mostra.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES