0

IV Jornada Sanitària

El passat dia 13 d’abril es va celebrar a l’Institut Moisès Broggi la IV Jornada sanitària sobre el tema de la importància de la comunicació en l’àmbit sanitari. Ja es poden recollir a consergeria els certificats.

Al llarg del matí, i després de les paraules de benvinguda a l’acte del director del centre, s’inicià la ponència inaugural a càrrec de la Dra. Núria Pardo, pediatra de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en la qual va destacar la importància d’una adequada comunicació amb infants oncològics i els seus familiars.

El Sr. Ramón Casals, infermer del grup Comunicació i Salud de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, desenvolupà la primera ponència amb el títol “La comunicació entre l’equip d’infermeria i el pacient” destacant la importància de tenir i potenciar les habilitats comunicatives en l’entorn de treball mitjançant vídeos i utilitzant un to desenfadat i alhora professional en la seva exposició.


A l’hora de la pausa/ cafè, just abans de començar l’esmorzar, es va muntar al pati de l’institut un PMA (Punt Mèdic Avançat) gentilesa de l’empresa Falck VL, i amb la col·laboració dels alumnes del centre. 

Va seguir la jornada amb la segona ponència sobre “Emergències i Comunicació”, amb la intervenció, per videoconferència, del Sr. Eduardo Montero i, des de la sala, el Sr. Chus Cabañas, infermers d’emergències mèdiques, que varen explicar la necessitat de tenir habilitats comunicatives en situacions d’emergència i urgència.

La Sra. Merche Garcia, Tècnic en radiologia i Coach del grup Manchon, va presentar la tercera ponència amb el títol el “Rincón de Sentir”. A través de la seva experiència, com a pacient  i com a professional, a la Unitat de Mama ens va mostrar la cara més humana de l’activitat sanitària amb una exposició distesa i divertida alhora.

Per cloure l’acte  vàrem gaudir de les paraules i el bon humor que caracteritza al Sr. Carles Capdevila, periodista i fundador del diari Ara.

Tot seguit, els assistents van poder fer la visita guiada al PMA..

Agraïm la participació del Departament d’Ensenyament, Fundació BCN Formació Professional, empresa Falck VL, a tots els assistents i alumnes voluntaris que van fer que gaudíssim d’aquesta IV Jornada.

Tríptic de la jornada (pdf).

Share

Comentaris (0)

Retroenllaç de la URL | Comentaris RSS Feed

Els comentaris estan tancats.