sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioInstitutBatxilleratBatxillerat Internacional

Batxillerat Internacional

Dossier | Calendari | FAQs

CALENDARI

Calendari IB 2024 (pdf).

Les portes obertes de l’IB seran els dies dimarts 13 de febrer de 2024, i dimecres 21 de febrer de 2024 (sempre a les 18:00). Caldrà fer inscripció telemàtica per poder assistir omplint aquest formulari.

El centre oferta 25 places pel curs 2024-25 amb una oferta formativa de dos currículums: científic-tecnològic i social. School Code: 050652.

INFORMACIÓ IB

L’institut Moisès Broggi és un centre autoritzat per impartir el Programa del Diploma del Batxillerat Internacional (IB) des de l’any 2015. L’IBO (International Baccalaureate Organisation) va néixer a Suïssa, i ofereix els seus programes d’educació des de l’any 1968. Des d’un principi, la filosofia del IB ha estat crear un currículum que donés l’oportunitat als seus alumnes d’explorar holísticament el coneixement i les seves branques, així com crear un currículum estandarditzat basant-se principalment en el rigor acadèmic. Actualment, el Programa del Diploma és impartit en uns 2000 centres, de 125 països i, des de la seva creació, ha format més de 650.000 estudiants.

Tot i el nom, els estudis no s’imparteixen en anglès. Les classes són en català, i els exàmens oficials són en castellà. Tot i així, les classes poden requerir l’ús de recursos com llibres de text escrits en anglès.

PERFIL DE L’ALUMNE

Mentre es cursa el Programa del Diploma, es busca que l’alumne es formi en uns valors específics que l’IB té molt en compte. Un alumne IB hauria de ser: Indagador, Informat i instruït, Pensador, Bon comunicador, Íntegre, De mentalitat oberta, Solidari, Audaç, Equilibrat, i Reflexiu.

OFERTA EDUCATIVA

S’imparteixen tres matèries troncals, necessàries per obtenir el Diploma: Teoria del Coneixement; CAS (Creativitat, Activitat, Servei); i la Monografia. Aquestes matèries representen el nucli del programa i serveixen com a nexe entre matèries, ja que es fomenta interdisciplinarietat, la investigació de rigor, i l’esperit crític propi de l’alumne.

A banda, es cursen sis matèries, cadascuna d’un dels sis àmbits diferents proposats per l’IBO. Tres de les matèries es fan a Nivell Mitjà i tres a Nivell Superior. La diferència entre aquestes dos és sobretot el nombre d’hores de dedicació a la matèria (150h i 240h totals respectivament), així com el nivell d’aprofunditzament al temari. Sovint, a les matèries de Nivell Superior es demana que l’alumne faci una prova extra en les avaluacions externes.

En aquesta taula es poden veure els àmbits i l’oferta formativa de l’Institut. És important remarcar que l’àrea 6, també coneguda com les Arts, és optativa, i l’Institut utilitza aquesta franja per fer una altra matèria del grup 3 o 4.

Àmbits d’EstudiMatèries ofertes
Troncals (Nucli del Programa)TdC, CAS, Monografia
Grup 1: Individus i SocietatsLiteratura Espanyola NM / NS
Grup 2: Adquisició de LlengüesEnglish B NS
Grup 3: Individus i SocietatsHistòria NM / NS
Gestió Empresarial NM
Grup 4: Ciències ExperimentalsBiologia NM / NS
Física NS
Química NM
Grup 5: MatemàtiquesAplicacions i Interpretacions NM
Anàlisi i Enfocaments NS
Grup 6: OptativaA escollir per l’alumne una matèria del grup 3 o 4
Nota: en tot moment l’alumne ha de tenir 3 matèries de cada nivell, i només una matèria per Grup, exceptuant la matèria optativa extra del Grup 3 o 4

EXÀMENS EXTERNS I AVALUACIONS
Un altre aspecte específic d’aquest batxillerat és la manera d’avaluar. Podeu trobar
més informació sobre les bandes de puntuació en aquest link


RESULTATS I TITULACIONS
Els alumnes que cursin aquest batxillerat rebran al finalitzar els estudis dos
titulacions: el Diploma IB, i el títol de Batxillerat. Per més informació en
convalidacions, visiteu aquest enllaç

EN VULL SABER MÉS…

Web del Batxillerat Internacional gestionada per l’alumnat.

Per consultar informació sobre el Programa de Diploma del Batxillerat Internacional podeu consultar el seu web oficial.

Dubtes: batxilleratinternacional@institutbroggi.org

 
ALTRES CENTRES PÚBLICS QUE IMPARTEIXEN L’IB

9. Institut Sabadell, Sabadell

8. Institut Arnau Cadell, Sant Cugat

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES