miércoles, julio 24, 2024
spot_img
InicioActivitatsEls alumnes de 1r de TES visiten la cambra hiperbàrica de l'hospital...

Els alumnes de 1r de TES visiten la cambra hiperbàrica de l’hospital Moisès Broggi

El 19 d’abril es va realitzar la visita programada per als alumnes del primer curs del cicle d’Emergències Sanitàries a la Cambra Hiperbàrica de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

La Dra. Gómez ens va fer les explicacions sobre les aplicacions terapèutiques i el Sr. Toni Moreno, tècnic responsable de la cambra, sobre l’ús i el funcionament.

 
Es tracta d’un habitacle tancat, petit però confortable, dins del qual es respira aire, amb una elevada concentració d’oxigen, en unes condicions que tripliquen la pressió atmosfèrica. L’elevada pressió fa que l’oxigen penetri als teixits produint un efecte molt beneficiós en determinades malalties.
Des de fa molts anys, per tractar els accidents per descompressió que patien els submarinistes, s’idearen les primeres cambres monoplaça. Amb el temps han millorat molt les condicions fins a arribar a les cambres actuals, multi plaça i amb assistència de sanitaris a l’interior mentre dura el tractament. Actualment la majoria de casos són tractaments per intoxicació amb monòxid de carboni i de malalties cròniques o lesions ocasionades per la radioteràpia. Les persones que pateixen manca d’oxigen als teixits poden aconseguir resultats molt òptims ja que, amb aquest tractament, s’aconsegueix administrar fins a vint-i-tres vegades més oxigen que en condicions normals.
Els alumnes van poder veure la instal·lació en funcionament i, acabat el tractament amb pacients, pogueren entrar al recinte de la cambra com es pot veure a la fotografia.
Volem agrair l’amable acollida de tot l’equip de la unitat hiperbàrica de l’Hospital Broggi així com les explicacions, molt profitoses per als alumnes d’aquest cicle, i l’atenció a tots els dubtes que es van plantejar.
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES