martes, junio 18, 2024
spot_img
InicioActivitatsVII Jornada Sanitària

VII Jornada Sanitària

El passat dimecres 3 d’abril es va celebrar la VII Jornada Sanitària de l’Institut Moisès Broggi dedicada a les “Noves tecnologies aplicades a l’àmbit sanitari” i adreçada a professionals, professorat i estudiants de l’àmbit.

Podeu descarregar el tríptic de la Jornada amb aquest enllaç (pdf).

A l’acte assistiren diferents representants del Departament d’Educació, Sra. Pilar Nus, Sra. Carme Massa, Sra. Lourdes Garcia, Sra. Sara Blasi, Sra. Neus Escoda, Sr. Rafel Peral i Sra. Tatiana Soler del CED i Sra. Gemma Verdes del CEB.

Hem de destacar l’elevada assistència dels nostres estudiants de cicles formatius, diversos professionals del sector, professorat de la família sanitària i alumnat i professorat de l’Institut Flos i Calcat que ompliren la sala d’actes totalment.

Agraïm la col·laboració d’institucions com ICE UB i a “La Caixa”. El seu suport va contribuir a l’èxit de l’esdeveniment. I també als mitjans de comunicació local, Betevé del districte Sant Martí.

Els nostres estudiants dels diferents cicles formatius participaren activament en l’acollida dels assistents i convidats i en el lliurament de la documentació.

La jornada s’inicià amb els parlaments del Sr. Aleix Clos, director del centre, qui va destacar la importància de la paraula innovació en el nostre centre. La Sra. Pilar Nus, subdirectora general d’ordenació de la formació professional inicial i ensenyaments de règim professional, qui ens va parlar de l’evolució en el temps de la FP i de quin és el seu futur.

Posteriorment, es van desenvolupar les ponències a càrrec de professionals de cures auxiliars d’infermeria, d’emergències sanitàries i imatge per al diagnòstic.

El resum de les ponències és:

  • Ponència inaugural: “Passat, present i futur de la Formació Professional” a càrrec de Sra. Pilar Nus Rey, sub-directora general d’ordenació de la formació professional i ensenyaments de règim professional.
  • Ponència 1: “ Aplicació de noves tecnologies a la UCI” a càrrec de Lola Losada, TCAI de la UCI de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Ella ens va ensenyar com és la nova unitat de cures intensives de l’hospital amb tecnologia puntera i amb materials diversos que faciliten la cura dels malalts i , proporcionen una millora del seu estat de salut i faciliten la feina del personal sanitari.

  • Ponència 2: “Evolució tecnològica en l’assistència i trasllat de pacients en ambulància” a càrrec del Sr. Agustí Camins, TES SEM i Ambulàncies Tomàs, el Sr. Óscar Santos, coordinador territorial Falck-VL i el Sr. Chus Cabañas, cap territorial SEM BCN. Els 3 ponents ens mostraren les tecnologies que han aparegut els últims anys en les emergències extrahospitalàries: la tablet amb la història clínica compartida, cadira de rodes mecàniques i altres aparells.

-Ponència 3: “Intel·ligència artificial i impressió 3D en l’àmbit de la radiologia” a càrrec del Sr. Víctor Margelí, metge radiòleg de l’hospital Germans Trias i Pujol. “SPECT/CT: La revolució en l’organització dels fluxos de treball en les unitats de medicina nuclear” a càrrec del Sr. David Llopis, TSID coordinador d’assaigs clínics de l’IDI i “Tecnologia d’última generació en TC” a càrrec del Sr. Daniel Fontes, TSID de l’Hospital de Bellvitge. Els 3 ponents varen acostar la realitat virtual i ens varen fascinar amb les imatges que tots ells varen projectar durant les seves presentacions.

  • Ponència clausural: “Simulació clínica com a metodologia d’aprenentatge” a càrrec de la Sra. Aïda Camps, coordinadora acadèmica del màster universitari en metodologia de la simulació aplicada a la formació de professionals de les ciències de la salut i socials. Aïda ens va endinsar en el món de la simulació clínica, la qual es va iniciar a les universitats i que, amb el temps, ha trobat una aplicació molt interessant dintre de la FP.

Des dels diferents col·lectius ens arribaren múltiples mostres de satisfacció per la jornada, felicitacions pel nivell de les ponències i l’organització de l’acte. Des de l’institut volem donar les gràcies a tots els participants per la seva assistència. Moltes gràcies i fins la propera jornada.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES