viernes, julio 12, 2024
spot_img
InicioActivitatsSimulacre d'accident a les instal.lacions del centre

Simulacre d’accident a les instal.lacions del centre

El passat divendres 18 de maig, per segon any consecutiu, els alumnes del cicle de TES van realitzar el simulacre d’accident a les instal·lacions del centre. Enguany amb la participació dels alumnes de CAI.

Aquesta activitat forma part del mòdul de síntesi, matèria que es realitza al final dels cicles, en el qual es alumnes posen en pràctica tots els coneixements adquirits, teòrics i pràctics, que els donen la competència professional pròpia dels tècnics en emergències sanitàries i en cures auxiliars d’infermeria i que els permeten actuar amb la professionalitat que requereix la situació.   

L’incident  simulat, una explosió al gimnàs, generava “múltiples víctimes” interpretades pels alumnes de primer de TES. L’atenció la realitzaven els de 2n de TES, en qualitat de tècnics, en el mateix lloc de l’incident i, després del triatge corresponent, se’ls traslladava al punt mèdic avançat des del qual eren evacuades cap als tallers d’infermeria, amb funcions d’hospitals, on els auxiliars els rebien i realitzaven la transferència de llitera a llit i les gestions d’ingrés. Tot l’operatiu va ser coordinat per un centre de comanament integrat pels alumnes de primer de TES que aplicaven així els coneixement de teleemergències (matèria de 1r curs).

En acabar, alumnes i professorat, van realitzar el debriefing per a detectar errors, valorar l’actuació i estudiar de quina manera es pot millorar, objectiu bàsic d’aquest tipus d’activitats.

L’equip docent vol agrair la participació de tot l’alumnat que, actuant com a víctimes, tècnics en emergències i en cures, coordinadors de comunicacions o públic, han fet possible aquest esdeveniment. També donar les gràcies a l’empresa FALCK-VL que, una vegada més, ha col·laborat en la logística. Moltes gràcies a tots! 

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES