martes, julio 16, 2024
spot_img
InicioInstitutCicles formatius16 d'octubre, dia europeu de la conscienciació de l'aturada cardíaca

16 d’octubre, dia europeu de la conscienciació de l’aturada cardíaca

El 16 d’octubre l’European Resuscitation Council (ERC), màxim organisme europeu en matèria de ressuscitació cardiopulmonar, organitza el Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca amb el lema de «Una societat que salva vides«. 

La mort sobtada produeix cada any a Europa 400.000 morts, la majoria en l’àmbit extrahospitalari. L’única solució reconeguda per les societats científiques internacionals és la Reanimació Cardio Pulmonar (RCP) i laDesfibril·lació Externa Automatitzada (DEA) com a integrants de la seqüència d’actuacions anomenadaCadena de la Supervivència: reconeixement dels signes d’aturada cardiorespiratòria i avís al Sistema d’Emergències (112), inici de maniobres de reanimació (RCP) el més aviat possible i desfibril·lació precoç.

Realitzar aquestes actuacions, fins que arribin els serveis sanitaris especialitzats, augmenta entre dues i tres vegades les probabilitats de supervivència de la víctima i disminueix el risc de seqüeles. Actualment només una de cada cinc persones que pateixen una aturada extrahospitalària rep aquesta actuació. Per això és tant important que tota la població estigui preparada per a aquestes situacions. Tothom ho pot fer. Només es necessiten uns coneixements bàsics i una mica d’entrenament.

Durant el dia 16, i al llarg de tota la setmana vinent, es duran a terme actes de divulgació en centres cívics, centres educatius i en via pública en base a tallers de RCP, xerrades i altres accions (flashmob, carpes informatives, etc) promocionats per les entitats líders en matèria de ressuscitació com l’European Resuscitation Council (ERC) i el Consell Català de Resucitació (CCR) entre d’altres.  

En aquest marc el dimecres 18 els alumnes de 2n de TES realitzaran el taller per als alumnes de 1r d’ESO i 1r de Batxillerat amb la finalitat de conèixer quina ha de ser l’actuació en cas d’aturada cardiorespiratòria i practicar les maniobres de reanimació bàsiques.

Si voleu ampliar coneixements sobre el tema podeu consultar els enllaços següents. 

Recordeu que la vida pot ser a les nostres mans!

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES