lunes, marzo 4, 2024
spot_img

Xerrada sobre radiologia oral

El passat 10 d’abril, l’alumnat de segon curs del Cicle formatiu de grau superior d’Imatge per al diagnòstic, van poder gaudir (al mateix Institut Moisès Broggi) de la xerrada “Radiologia ORAL” realitzada per MARC GUAITA, odontòleg en actiu i professor de Cicles formatius a l’Institut Salvador Seguí.

 

La xerrada va durar dues hores aproximadament. L’alumnat (guiat per en GUAITA) va fer un recordatori anatòmic de la dent (i de la radioopacitat dels teixits dentals), va esmentar les principals tècniques radiogràfiques intraorals (periapical, aleta de mossegada i oclusal) i extraorals (OPG). L’alumnat també va aprendre com identificar les diverses “alteracions” dentals (càries, periodontitis, quists i granulomes, tractaments diversos (com obturacions, endodòncies, ponts i implants), dents retingudes, queixals del seny, fractures mandibulars, erupcions dentàries, etc., amb l’observació de diverses imatges radiogràfiques reals.

Per últim, van fer un taller pràctic de com realitzar una correcta tècnica de Rx periapical, tant en paral·lel com amb bisectriu, i de com detectar possibles distorsions per errors en la tècnica de l’OPG.

Per comprovar que l’alumnat havia entès i havia interioritzat tots aquells continguts treballats durant la mateixa xerrada, l’alumnat va realitzar un qüestionari posterior.

L’alumnat va poder interactuar amb un especialista (odontòleg en actiu i professor) amb àmplia experiència professional. En resum, va ser una xerrada molt enriquidora que va permetre apropar als futurs tècnics superiors en imatge per al diagnòstic a l’entorn laboral.

Pepa Yañez i Nàdia Simó, professores del Mòdul professional 5 (Radiologia especial

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES