miércoles, octubre 9, 2024
spot_img

Anem a l’Alternativa

La setmana passada vam assistir al festival l’Alternativa amb l’alumnat de Batxillerat Artístic dins el projecte Cinema en curs en el marc de Moving Cinema. Una experiència més enllà de l’horari escolar que apropa a l’alumnat al cinema d’autor i a conèixer un dels festivals de més renom que ofereix la nostra ciutat.

D’entre tots els films programats, l’alumnat va assitir a tres dels films proposats pel projecte Cinema en curs en el marc de Moving Cinema.

Després del film els alumnes han escrit quatre ratlles sobre l’experiència:

Pel·lícula: «Paula» d’Eugenio Canevari

Durant el Festival l’Alternativa hem anat a veure la pel·lícula Paula i la veritat és que ha estat molt interessant. Ens van sorprendre molt els plans que utilitza el cineasta Eugenio Canevari per explicar la història. Aconsegueix, només amb un pla per escena, endinsar-nos dins la història de la protagonista. Sentir tot el que ella sent: por, confusió, ansietat, inquietud…

A part, durant tota la pel·lícula el cineasta utilitza molt el recurs de l’enfocament i el  flou, per fer-nos centrar l’atenció en el que ell desitja. Una molt bona solució a la mancança de talls durant les escenes.

La paleta de colors del film és impressionant, uns colors molt saturats i, a part, el paisatge de Buenos Aires mostra uns ambients preciosos. Ens van agradar molt els plans del món que hi surten, ens van recordar molt a la pràctica que estem fent nosaltres aquest primer trimestre.

En general, ha valgut molt la pena veure aquest llargmetratge per valorar la manera tant especial i única en que està gravat i la fotografia de cada pla. Gràcies!

Clàudia Alcalde, Lidia Balagué, Laia Martínez, Paula Aznar, Mariona Urgell i Alba Hernández.

Pel·lícula: «La Tempestad» de Tatiana Huezo

La Tempestad és un documental de Tatiana Huezo que narra les dures experiències de dues dones mexicanes. És un film dur, però també commovedor. Utilitza la bellesa de les imatges per explicar metafòricament el viatge de les protagonistes. Les reaccions de l’audiència van ser molt especials: en certs moments, tothom reia, i en la part més dura, el silenci era aclaparador. En fi, és una pel·lícula que no busca entretenir ni divertir, sinó que ensenya i fa reflexionar. 

Miquel sierra.

Pel·lícula: «La substància» de Lluis Galter

Divendres passat vam anar al CCCB a veure la pel·lícula_documental “La Substància”. Va ser una experiència interessant i enriquidora. Va ser un passe molt especial perquè vam anar-hi amb el Pep, el nostre cineasta, i després de la sessió ens va presentar al Lluis Galter, el director de la pel·lícula. També vam coincidir amb molta gent de l’equip de Cinema en curs, hi havia moltíssima gent.

El que més ens va sorprendre del film de Lluís Galter va ser el tractament del fil argumental. També ens va impactar la sensació de soledat que ens transmetien algunes localitzacions, semblaven escenaris irreals, sobretot els plans vinculats al Cadaqués xinés.

També ens va semblar molt interessant i inquietant el tractament del so, hi ha escenes de gran intensitat. El so s’anticipa a la image i això et crea un cert neguit en alguns casos i en d’altres et situa a dins del pla abans de veure’l.

La fotografia també ens va agradar, cada pla mostrava un tractament molt precís. Cal destacar també el tenyit de color en alguns plans i també la calidesa que transmetien algunes escenes depenen de l’ hora del dia. També ens vam fixar en els plans tancats dins la cabana. Tot et transportava a una situació com irreal i un tant surrealista. En conclusió va valdre molt la pena! Gràcies!

Júlia Manonelles, Pol Roig, Marcel Recasens

Moltes gràcies al projecte Cinema en curs a Moving Cinema i al Festival L’Alternativa per oferir-nos aquesta oportunitat!

Artículo anterior
Artículo siguiente
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES