martes, octubre 8, 2024
spot_img
InicioActivitatsEl Broggi participa al X International Seminar UNESCO Chair in Education and...

El Broggi participa al X International Seminar UNESCO Chair in Education and Technology for Social Change

El passat 1 de desembre vam assistir convidats a presentar l’experiència del nostre institut dins del X International Seminar UNESCO Chair in Education and Technology for Social Change (edifici Media-TIC del 22@Barcelona).
Els ponents i el públic principalment eren investigadors sobre nous models educatius. Van assistir des de països i perspectives molt diferents (Estats Units, Anglaterra, Escòcia, Serbia, Australia…).
Volem compartir amb vosaltres algunes de les idees interessants apuntades durant les jornades. En alguns casos es va tractar des de posicions molt diferents.

La Cathy M. Davidson, una de les conselleres del president Obama va senyalar que no podem trobar una solució correcta al problema actual de la educació partint d’arquitectures físiques i intelectuals del segle XX.  Al món actual prenem decisions constants basades en el moment però  en canvi a l’educació pretenem que tot estigui estructurat de manera estricta. Hem de concentrar-nos en solucionar problemes, no en impartir matèries.

«Els meus alumnes no es concentren en crear «papers» sinó en crear iniciatives públiques de coneixement. Els alumnes han de pensar críticament (això és fàcil) i contribuir creativament a la classe (això és més difícil). No cerquem una resposta única escrita sinó un procés creatiu, col·lectiu, de debat per trobar la resposta correcta
 

La Helen Soulé (imatge superior), de l’organització 21st Century Skills ens va mostrar una presentació fantàstica a partir de la següent dada: el 38% dels alumnes que entren a la universitat als Estats Units no estan preparats per començar el curs de manera efectiva. Va crear un diagrama que explicava els canvi que s’està desenvolupant al nostre segle pel que fa a les habilitats del segle XXI. Aquestes van del domini de les matèries tradicionals a aquests tres blocs:

1. Habilitats del coneixement
  • Creativitat i innovació
  • Colaboració
  • Comunicació
  • Pensament crític i capacitat de solucionar problemes
2.  Habilitats Tecnològiques
  • Tic
3. Habilitats per viure i fer carrera
  • Flexibilitat
  • Iniciativa
  • Habilitats socials
  • Productivitat
  • Lideratge i responsabilitat
El procés educatiu ha de començar amb els alumnes i aquests s’han de mantenir actius. S’ha de valorar l’avaluació com un procés formatiu i no terminal.
 
En Graham Brown-Martin  (a dalt) va reflexionar amb nosaltres durant la pausa del cafè des de la seva experiència: Learning Re-imagined. Una iniciativa d’aprenentatge digital molt innovadora duta a terme per ell mateix des d’una formació sense passar per l’universitat.
En Mark Priestly, des de la perspectiva escocesa, ens va parlar dels problemes derivats de modificacions curriculars ambicioses però artificials i poc coherents amb el sistema escolar. Va il·lustrar el cas amb aquesta divertida imatge en la que un professor intenta ficar un ordinador en un ànec:
 
 «No encaixa», diu el professor. «No tenim alternativa», diu el director.
Stuffing the bird. De Jerry King (Jerryking.com)
Artículo anterior
Artículo siguiente
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES