- Recursos per treballar el temps en una imatge fixa.
- Recursos per treballar la iIl.lustració científica.
Les presentacions han estat generades pels alumnes del batxillerat artístic i formen part de la nostra col.laboració amb l’Espai 13 de la Fundació Miró (projecte MMS: Quan les línies són temps) i el Museu de les Ciències de Barcelona (projecte Connectem amb Luís Feo). En el cas d’aquest últim, esperem amb aquest material assessorar els nostres alumnes de 3r d’ESO, que participen en el projecte Connectem..., per tal de millorar les seves il.lustracions.
- Recursos per treballar el temps en una imatge fixa. Quan les línies són temps (projecte MMS). 2n de batxillerat.
- La pintura narrativa: simultaneïtat temporal.
- L’art cubista.
- L’art futurista.
- El constructivisme rus.
- L’art conceptual.
La fotografia:
- Llarga exposició.
- Multiflash.
- Superposicions.
Per utilitzar en els treballs: creació d’una ruta a partir de la idea del catàleg extraordinari: allò convencional convertit en extraordinari (projecte MMS). També pel treball d’il.lustració científica: Connectem amb Luís Feo). 1r de batxillerat i 3r d’ESO.
Després de veure una sèrie històrica sobre autors que han treballat la natura morta (des del punt de vista de l’art o des de la il.lustració científica), cada alumne ha creat una diapositiva. Aquesta mostra algun recurs del món del dibuix científic com ara:
- Trames.
- Relació figura/fons.
- L’ús expressiu de la línia.
- L’ús expressiu de les gammes i el contrast.
- L’art conceptual.
- Els diagrames de fletxes i altres recursos aliens al món de l’art: seccions i talls.
Esperem que amb aquesta recerca es pugui plantejar amb més qualitat els treballs que farem sobre aquests temes. Quin repte!.