Activitat realitzada dins del projecte Cinema en Curs per l’alumnat de 1r curs de Cultura Audiovisual (Batxillerat d’Arts).
El dia 14 de desembre vam fer una classe molt especial, ja que va ser bastant diferent a les que fem normalment: un taller sobre ‘Llum i Rostre’.
Per a començar el taller, el Jordi ens va explicar les bases fonamentals sobre la llum i com aquesta pot ser utilitzada per a representar diferents sentiments o emocions en un rostre i, també, com podem fer per a modificar-la manualment amb la càmera. Posada la part teòrica en comú, vam fer un visionat de Philippe Garrel, Elle a passé tant d’heures sous les sunlights, que ens va servir d’exemple i inspiració. En el fragment es poden observar diversos plans en blanc i negre. Al principi es veuen petites onades il·luminades amb els reflexos de la llum. Més endavant es mostra el rostre d’una dona, sembla que va en un vehicle en moviment, també es mostra el d’un home, i la càmera va intercalant entre ells dos.
Després de comentar-lo, ens vam agrupar amb els grups assignats. Cada un havia de fer un pla semblant a l’estil del visionat, però, en aquest cas, nosaltres havíem de ser l’equip de càmera i els actors o actrius que el protagonitzaven.
L’experiència va ser molt enriquidora sobretot per la part pràctica, en la que vam aprendre com ser un bon equip de càmera, i divertida, en els moments que fèiem petits errors a l’hora de filmar.
També ens vam inspirar en altres visionats: Darrere el vidre de Johan van der Keuken, La senyora Herbert Duckwort, després Leslie Stephen, mare de Virginia Woolf de Julia Margaret Cameron, Autorretrat de Joshua Reynolds.