domingo, julio 21, 2024
spot_img
InicioCicles formatiusCFGS Imatge per al DiagnòsticXerrada sobre Radiologia Quirúrgica

Xerrada sobre Radiologia Quirúrgica

Avui els alumnes de 2n curs d’Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear han pogut gaudir de la xerrada que Xavier Tomàs (TER a l’Hospital de Sant Pau), ens ha realitzat sobre Radiologia Quirúrgica.

Aquesta és una xerrada que permet conèixer les dificultats de la feina de tècnic dins un quiròfan i com manegar l’equip.

En Xavier ens ha fet una breu explicació de l’evolució dels equips emprats des dels inicis fins a l’actualitat. Ha seguit explicant què és un arc quirúrgic? Què és un quiròfan? Què ens podem trobar dins un quiròfan? Com és l’àrea quirúrgica? On es col·loca cadascú a l’interior d’un quiròfan? Com ens hem de vestir a l’interior del quiròfan? Quin equip humà cal dins un quiròfan?

I sobretot, ens ha recordat què he de saber jo com a tècnic, quines són les funcions del tècnic dins el quiròfan, quines són les meves responsabilitats, la importància de vetllar pel compliment de la normativa, fer entendre a tot l’equip lo important que és protegir-nos de la radiació i ens ha recordat els tres principis bàsics de la radioprotecció: Distància, Temps i Blindatge

Un plaer com sempre, gràcies per comptar amb aquesta col·laboració.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES