martes, julio 16, 2024
spot_img
InicioActivitatsEl BROGGI visita la Unitat d’Intervencions Especials (UIS) del SEM

El BROGGI visita la Unitat d’Intervencions Especials (UIS) del SEM

2n TES visiten el SEM (sistema d’emergències mediques) gaudint d’una visita a la USE (Unitat de Serveis Especials). La USE disposa de 2 unitats d’intervenció: UMA (Unitat de Mitjans Àeris) i la UIS (Unitat d’intervenció i suport).

La Unitat de Intervenció i Suport (UIS), amb àmbit d’actuació en tota Catalunya, és l’encarregada de planificar i executar tots els procediments operatius vinculats a l’aplicació dels plans d’emergència en l’àmbit local, autonòmic i estatal, mantenint un vincle amb la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i, de manera transversal, amb les estructures territorials.

La UIS realitza serveis protocol·litzats amb les unitats especials del Cos de Mossos d’Esquadra (Brigada Mòbil, GEI i TEDAX), col·laborant també amb altres unitats de la Policia Local. En situacions d’emergència, els equips de Serveis Especials donen suport com a segona resposta als equips territorials que intervenen en la primera fase, amb l’objectiu de mantenir durant el temps necessari la cobertura sanitària en el lloc de l’incident.

La xerrada de la unitat d’intervencions  especials(UIS), a càrrec de Fran Fernández, sots cap d’operacions de la UIS, sobre les unitats ORCA, unitats d’intervencions especials, va explicar el funcionament, dotació, equipament i dispositius de la unitat, així com  les diverses intervencions que es realitzen. Per acabar va completar la visita en Nacho Pérez, tècnic de la unitat ORCA, explicant els dispositius de detectors d’agents químics i l’equipament d’accidents per RNBQ (nuclear, biològic i químic).

Vam gaudir d’un matí fantàstic i molt interessant!!!.

Gràcies Fran i Nacho, ha estat un plaer escoltar-vos i agrair també a Muntsa Quintillà, tècnica de la unitat de comunicació, que ha fet possible aquesta visita.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES