martes, octubre 8, 2024
spot_img
InicioInstitutBatxilleratEl Broggi visita la Fira del coneixement de Berga 2019

El Broggi visita la Fira del coneixement de Berga 2019

Aquest curs hem assistit amb els alumnes de 1r de Batxillerat Científic-tecnològic a la Fira del coneixement de Berga 2019, dins la programació d’activitats del Departament de Ciències Experimentals. Aquesta sortida combina aspectes de l’àrea de ciències així com d’orientació acadèmica i professional.

Aquesta fira es celebra cada curs i l’organitza la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Berga, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

L’organització ofereix als alumnes un itinerari guiat a l’espai protegit de la Serra de Queralt, una conferència, la visita a l’exposició temàtica i un recorregut pels diferents estands de la UPC. En aquests estands es donen a conèixer projectes punters relacionats amb la ciència i la tecnologia de la UPC i altres centres de recerca.

El 2019 és l’Any Internacional de la Taula Periòdica, i tant la conferència com l’exposició anaven al voltant d’aquest tema.

A la sortida, dos guies de muntanya van explicar als alumnes les característiques geològiques, la flora i la fauna del Berguedà.

La conferència va ser a càrrec de Miquel Duran, professor de Química de la Universitat de Girona, amb el tema “Jocs amb la Taula Periòdica dels elements Químics”. Va ser una conferència molt amena, en que va requerir la participació de diferents alumnes. L’alumne Jordi Gallén va col·laborar en un joc d’equip, sumant els números atòmics de diferents elements triats a l’atzar per la resta d’alumnes, triessin els que triessin sempre donava el mateix. Aquests jocs del Projecte de Màgia i Ciència (#magsci) es poden trobar a la web: http://www.taulaperiodica.cat/activitat/projecte-de-magia-i-ciencia-magsci/

En la visita a l’exposició Taula periòdica – Marie Curie, els alumnes havien de completar un qüestionari sobre els nou pòsters que hi havia i els materials de la taula central. Van aprendre que els Smartphone estan fets per liti i carboni,  quins elements va descobrir Marie Curie i quin reconeixement va tenir, d’on venen els noms dels elements, …

Durant la visita als estands van poder experimentar amb tecnologies relacionades amb la realitat virtual, conèixer el desenvolupament de nous materials per a la resolució de reptes tecnològics actuals, com es sintetitzen les essències de plantes aromàtiques,  solucions per preparar l’adaptació al canvi climàtic, …

A l’estand de VirVIG, la Gaia Joustra es va passejar per dins el cos humà, i el Toni Sánchez va fer un partit de futbol!

Tot i que el dia no ens va acompanyar, els alumnes van valorar molt positivament assistir a la Fira, experimentar amb diferents tecnologies i poder compartir un dia amb els companys i companyes!

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES