sábado, abril 27, 2024
spot_img
InicioDepartamentsExperimentalsAquí teniu el resultat del projecte Mecanismes de 3r d'ESO

Aquí teniu el resultat del projecte Mecanismes de 3r d’ESO

Us mostrem el resultat del projecte de 3r d’ESO Estrumetacles (segon trimestre). Els alumnes han estudiat a les matèries d’experimentals, tecnologia i visual i plàstica el món de les cèlul.les, els mecanismes i la il.lustració científica.

I aquest és un vídeo que mostra el moviment que s’ha dissenyat per aquesta cèl.lula.

El treball final és la construcció d’una sèrie cèl·lules mecanitzades. Cada grup d’alumnes va estudiar un tipus de cèl·lula animal o vegetal.
L’objectiu inicial consistia en associar alguns mecanismes als possibles moviments de les cèl·lules o a alguna característica de la seva funció.

 En paral.lel vam estudiar màquines simples: palanques, roda, politja i polispast, torn, pla inclinat i cargol i dels mecanismes de transmissió i translació de moviments vam estudiar les rodes de fricció, les politges, els engranatges, el mecanisme biela-manovella, les lleves i les excèntriques, la transmissió de moviment per cargol i el mecanisme pinyó-cremallera.
Algunes de les maquetes finals són força senzilles però n’hi ha d’altres que han incorporat servomotors i fins i tot han estat automatitzades amb programació informàtica. Aquesta és la del trencament d’un glòbul vermell pel Plasmodium sp que té a dins.

Aquí podeu veure més imatges dels resultats.
Aquest any hem comptat amb la presencia durant bona part del desenvolupament de les maquetes dels artistes Lolo & Sosaku, autèntics experts en la construcció de ginys automatitzats. Aquesta col.laboració ha estat possible un altre cop gràcies al projecte «Reververaciones» de l’artista Jordi Ferreiro.
Per automatitzar el treball vam utilitzar la targeta Arduino Uno, programada amb el software propi de la targeta basat amb java i C++ i els servomotors Futaba 3003.
També es va utilitzar puntualment la nostra impressora 3D per fabricar alguna peça.

A més hem fet una sèrie d’il.lustracions per integrar cada maqueta en un entorn imaginat (en alguns casos amb associacions poètiques molt potents. 

També hem aprés a dibuixar fent servir trames per explicar l’interior d’un objecte.

Finalment els treballs es van presentar en públic davant del tribunal d’avaluació, els artistes residents i la resta d’alumnat.

 

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES