domingo, julio 21, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsUs presentem algunes creacions d'embalatges i imatge corporativa

Us presentem algunes creacions d’embalatges i imatge corporativa

La tria de productes que hem dissenaat (matèria de Disseny del batxillerat d’arts)  ha estat ideada pels propis alumnes. En aquesta s’havia de dissenyar l’embalatge i la imatge corporativa per vendre un dels següents producte: durum, ous o una copa menstrual.

Vam començar portant una bona col.lecció de productes comercials. Vam comentar la seva utilitat i les seves característiques estètiques, simbòliques i tècniques.

Al bloc es pot veure que es va fer una anàlisi molt realista que va servir per començar bé l’exercici.
Després vam dibuixar tot allò que podia servir d’influència del nostre producte: altres productes semblants, localització del món en el que voldríem ubicar el producte, altres camps que ens interessaria associar al nostre producte.

Vam reflexionar sobre com una tria estètica determinada (una associació de colors, formes, tradicions…) determinen un gust particular reconeixible socialment.
Crec que aquest ha estat l’apartat més complex per l’edat dels nostres alumnes.


A partir d’aquest punt vam determinar el problema a resoldre.
Vam crear la imatge corporativa tot generant una sèrie ordenada d’esbossos sobre aquest camp. Aquest apartat donava solució al logo de l’empresa i al producte triat.
Vam crear esbossos en el que es podria apreciar la forma, funcionalitat, modularitat, color, etc… El model final s’ha presentat desplegat.

Alguns alumnes han triat treballar amb software de dibuix vectorial i altres ho han fet amb eines més tradicionals.

Ha estat una pràctica meravellosa de cara a fer sortir problemes volumètrics que obligaven a fer abatiments i altres càlculs tècnics auxiliars. La majoria dels alumnes ni tan sols recordaven com es calculava el perímetre d’una circunferència.

En el proper article us presentarem treballs molt més detallats amb totes les fases prèvies de creació d’un projecte de disseny industrial.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES