miércoles, julio 24, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsL'art de la perspectiva cònica

L’art de la perspectiva cònica

A dibuix artístic el treball de la perspectiva cònica ha estat considerat moltes vegades com una concessió a la tradició més conservadora. Al contrari, pensem que sense una formació potent en aquest apartat de la geometria descriptiva no és possible desenvolupar la capacitat d’imaginar formes noves. A l’inici del segon trimestre vam introduir les perspectives central i obliqua a Dibuix Artístic. Vam començar amb exercicis senzills de perspectiva central.

Aquí podeu veure dos treballs:
  • Un treball de perspectiva central al natural a partir d’aiguada i trama (a la part superior de l’article). Vam treballar a l’entrada del centre i era obligatori incloure una escala, com podeu veure. La mida és un DINA4.
  • Un treball imaginatiu de perspectiva cònica.  Vam repartir uns fragments fotogràfics i ens vam dedicar a completar-lo afegint elements que quadressin amb la perspectiva de la fotografia. Alguns treballs són realment increïbles. La mida és un DINA3 i la tècnica d’acabat era lliure (hi han un parell que es van fer amb tècniques digitals). Podeu veure a l’esquerra el petit fragment original.
I aquí una bona mostra de la resta de treballs.
Ens interessa que els alumnes relacionin l’ús de la perspectiva amb les lents fotogràfiques ja que això els donarà un gran control de l’espai en les seves creacions.
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES