martes, junio 18, 2024
spot_img

Tast de Llull

Tast de Llull en els 700 anys de la mort de Ramon Llull

«El meu Ramon Llull podria ser el cavaller transfigurat, el pelegrí persistent i tossut, el cristià apassionat, el missioner obstinat, el poliglot, el diplomàtic excessiu, el viatger incessant, l’home d’acció que només pensa en la contemplació, el místic i enamorat, el narrador ple d’originalitat, el filòsof que pretén convèncer el món amb una lògica nova, i sobretot podria ser el creador genial d’una llengua literària, el primer europeu que expressa en la llengua del poble un pensament teòric rigorós. I com que hauria de ser, i és de fet, tot això i potser més coses encara, el meu Ramon Llull és simplement un personatge irrepetible, immens i totalment singular en la història d’Europa.»            

Joan F. Mira escriptor

L’institut s’afegeix a la commemoració de l‘Any Llull amb una exposició de dibuixos i fotografies fets pels  alumnes de 1r de batxillerat que il·lustren alguns versicles del Llibre d’Amic e Amat  i amb la creació d’un un vídeo sobre la seva vida.
El Llibre d’Amic e Amat és una obra mística de Ramon Llull que forma part del llibre cinquè delBlanquerna. Consta de 366 versicles -un per a cada dia de l’any- destinats a la meditació. És un conglomerat d’antítesis, paradoxes i metàfores d’un gran valor poètic i d’una gran concentració conceptual.
Els elements constitutius són l’Amic (l’home), l’Amat (Crist o Déu) i l’amor, sovint personificat, que sol ser l’intermediari entre tots dos.
Llull en 5 minuts:  ramon llull1.mp4

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES