martes, junio 18, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsEl món de les il.lusions òptiques

El món de les il.lusions òptiques

Us mostrem una selecció de treballs dels alumnes de Dibuix Artístic a partir del tema de les il.lusions òptiques. Es tracta d’un exercici creatiu per aplicar tot allò aconseguit en l’anterior entrada: textures i tècniques seques.

A banda d’exercicis procedimentals en els que per exemple hem dibuixat objectes invertits o també des de punts d’observació diferents al propi, l’exercici més interessant consisteix en aquestes il.lustracions que veieu.

Vam començar centrant-nos en temes relacionats amb la percepció i en les tècniques seques.

Algunes de les limitacions actuals dels alumnes tenen a veure amb la manera de mirar: acostumen a fer servir molta informació sobre allò vist de forma que en realitat no dibuixen el que veuen sinó el que se suposa que han vist.

En aquest treball el que volem és que l’alumnat sigui conscient de les mil i una manera amb el que el nostre cervell recrea la realitat.

Volem per una part desenvolupar característiques tècniques però per una altra iniciar una recerca particular, volem crear imatges que comuniquen tota mena de sensacions.

En aquest cas hem utilitzat de base una frase de l’escriptora anglesa Virginia Woolf. La frase és suficientment oberta com per que no es pugui relacionar clarament amb cap objecte:

«El pasado es hermoso porque nunca comprendemos una emoción en el momento. Se expande más tarde, por eso no tenemos emociones completas sobre el presente, tan sólo sobre el pasado.»

Cada alumne ha pogut explorar en aquest maneres de fer que demostren ja en molts casos visions úniques del fet creatiu.

Un cop més aquesta mostra és força representativa de l’ambició del grup.

L’alumnat comença a fer servir el bloc d’una manera sistemàtica.

Esperem aviat presentar-vos un altre treball sobre el món de la tinta xines i en el que també hem partit d’una proposta comuna.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES