sábado, noviembre 23, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsEL Modernisme i les flors. De la natura a l'arquitectura

EL Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura

Tornem a compartir aquest article amb vosaltres donat que la Diputació de Barcelona ha creat un catàlegamb les les il.lustracions de l’alumnat de batxillerat per la mostra «El Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura».

Quadern botànica artística_(descarregar el’arxiu en pdf)

A continuació, l’article original:

Hem acabat un altre treball de la matèria de Dibuix Artístic. En aquest cas hem col.laborat amb l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, els Museus d’Esplugues de Llobregat i El Museu d’Art de Cerdanyola.
La mostra, que inclou algunes de les il.lustracions dels nostres alumnes, s’inaugurarà el 12 d’abril a les 19.00 al Museu d’Esplugues de Llobregat i restarà a Esplugues fins el 23 de setembre de 2018.

L’exposició porta per nom de «El Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura».

Ha estat un bon treball per introduir-nos en el món de les tècniques aquoses i també per veure la importància de la composició en una obra artística.

Hem treballat la relació entre una sèrie de plantes i la decoració volumètrica al modernisme català.

Hem intentat que els alumnes siguin conscients de la dificultat de l’exercici obligant-los a valorar amb 4 notes diferents el resultat obtingut.

Aquestes notes responien a:

  • Recerca prèvia: es tractava de tenir en compte que un bon artista no descarrega directament una imatge aliena i la copia sinó que hi ha tot un procés previ de cerca de materials i construcció de models propis.

  • Dificultat: alguns alumnes han improvisat la composició però altres han intentat crear una representació complexa que explica la geometria de les flors, l’interior d’una secció, anotacions relacionades amb el simbolisme, etc…

  • Tècnica: en aquest apartat valorem aspectes relacionats amb el material utilitzat: gradacions d’aiguada per explicar irregularitats d’una fulla, trames per explicar el volum, valoració de la línia per separar del fons,

Realisme: tot i que moltes vegades un bon treball consisteix en un exercici de contenció minimalista, en aquest cas hem intentat que els alumnes arribin a definir la planta representada amb el màxim detall possible.

Com a professor, crec que l’alumnat ha valorat de forma correcta l’exercici, mostra de que entenia el que havia de fer.

Esperem aplicar tot allò après a la unitat didàctica actual, relacionada amb la perspectiva cònica.

Com sempre, agraïm l’oportunitat que ens han donat des de la Diputació per realitzar aquest treball.

Us mostrarem fotografies de l’exposició final molt aviat.

 

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES