domingo, julio 21, 2024
spot_img
InicioBatxillerat d'artsArt i volumVII Exposició d’arts plàstiques i disseny de d’alumnat de batxillerat

VII Exposició d’arts plàstiques i disseny de d’alumnat de batxillerat

Finalment hem inaugurat la mostra externa de treballs artístics dels nostres alumnes de batxillerat a la Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert. Ens fa moltíssima il.lusió ja que el curs passat no vam poder fer-la a causa del confinament.
Aquesta exposició és possible gràcies a la col·laboració de moltes entitats: Macba, A Bao A Qu i els projectes Cinema en curs i Fotografia en curs, i finalment, gràcies a la Biblioteca Caterina Albert que ens cedeix l’espai d’exposició. Ja són set exposicions en col.laboració amb aquest fantàstic espai.
Per desgràcia no hem pogut fer inauguració però podreu visitar-la durant tot el mes de maig.

Us mostrem alguns dels projectes presentats:

  • Disseny de pòsters de disseny industrial. A partir del darrer treball de disseny industrial cada alumne ha creat un pòster original simplificacant els mobles dissenyats. Visitant l’article mencionat coneixereu la part més tècnica del procés, des de l’anàlisi de la problemàtica funcional al dibuix axonomètric final, tot passant per la recerca sobre estils i materials.
  • L’art del retrat. Retrats realistes de gran format realitzats per l’alumnat de 2n a la matèria de Dibuix Artístic.

Mòdul dedicat a l’art contemporani a la matèria de Dibuix Artístic de 1r de batxillerat. Bona part d’aquest treballs han estat creats en grups col.laboratius.

  • Il.lustració científica d’autor. Aquestes són algunes il·lustracions realitzades reinterpretant alguns temes científics estudiats a la matèria de Ciències per al Món Contemporani. Cada alumne va imitar l’estil d’un il.lustrador per treballar el tema triat.
  • En el marc del projecte Cinema en curs, presentem en aquesta exposició algunes de les propostes desenvolupades:
    • Llum expressiva: treball de fotografia sobre la llum als espais, proposta desenvolupada dins el projecte Cinema en curs que engloba descriure, dibuixar i fotografiar la llum. Podeu conèixer la proposta en aquest enllaç: Dibuixar, descriure i fotografiar la llum.
    • Llum i rostre: en el marc del projecte Cinema en curs, estudiem el rostre, el filmem i el fotografiem. Podeu veure les propostes filmades i fotografiades en aquests articles del Diari dels tallers.
  • Cels i núvols. Durant el primer trimestre explorem l’entorn, el filmem i el fotografiem inspirades per visionats de fotògrafs, cineastes, pintors i fem el nostre particular Estudi de cels i núvols inspirades per l’obra d’Inasi Aballí «Inventari de cels».
  • Des de la matèria de Volum, durant el primer trimestre explorem l’entorn, l’observer i plantegem a l’alumnat una aproximació a les tres dimensions, teniu el treball complet exposat a l’article: Els elements de la natura

L’alumnat ha estat el protagonista de la mostra, des de la ideació fins al muntatge final. Enhorabona!

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES