jueves, abril 25, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsQuè és la identitat visual d'una marca?

Què és la identitat visual d’una marca?

El treball principal de disseny gràfic d’aquest curs s’ha centrat en el món de la identitat visual o corporativa. Hem posat en pràctica els coneixements, eines i estratègies adquirides per explorar diverses solucions que fossin coherents amb el briefing d’un cas concret i, finalment, hem hagut de desenvolupar un sistema visual únic per a aquesta marca.

Després d’una introducció preparada per la Núria S. (una alumna del màster de professorat), vam procedir a analitzar en grups diversos referents destacats del disseny d’imatge corporativa, tant del segle XX com de l’època actual. Aquesta anàlisi ens va permetre aprofundir en el coneixement de grans dissenyadors de marques i examinar alguns exemples notables de les seves obres. A més, en el marc d’aquesta activitat d’anàlisi, els estudiants van tenir l’oportunitat de crear una peça gràfica complementària, seguint el sistema gràfic de l’exemple estudiat.

Com a activitat final, i per consolidar els aprenentatges adquirits, es va encarregar el desenvolupament de la marca REFEEL® seguint un procés detallat basat en una metodologia projectual específica per al disseny de marques, i prenent com a punt de partida un briefing fictici. REFEEL® és una drogueria a granel, nascuda de la necessitat de contribuir a la creació d’un entorn domèstic i un món més saludables i sostenibles, oferint productes lliures de compostos químics.

Aquest i altres treballs els podreu veure a l’exposició d’arts plàstiques i disseny a la biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert.

Amb aquest projecte, també hi ha la intención de treballar entorn a temes transversals relacionats amb la cura del medi ambient. D’aquest manera, l’alumnat pot comprendre el rol mediador i el poder que exerceix el dissenyador en l’àmbit de la comunicació i el disseny de marques a nivell social.

Per a la conceptualització del projecte, cada alumne va haver d’explorar diverses solucions, partint de la investigació i els primers esbossos, enfocant-se en els següents aspectes:

 • Paraules clau / Mind Map
 • Concepte / idea
 • Moodboard
 • Als primers esbossos del logotip cada alumne va crear 3 idees formals coherents amb el concepte (una obligatòriament havia de tenir simetries axials o radials i modularitat).

El treball final ha estat presentat en format pòster per tal de visualitzar clarament la coherència gràfica de tots els elements creats. Aquest havia de tenir:

 • Logotip final.
 • Paleta de color i tipografia.
 • Explicació del sistema visual.
 • Aplicació 1: 3 pictogrames.
 • Aplicació 2: targeta A5.
 • Aplicació 3: tote bag.
 • Aplicació 4: Senyalística façana.
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES