martes, abril 23, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsDisseny d'un projecte artístic personalitzat: les capes d'un treball

Disseny d’un projecte artístic personalitzat: les capes d’un treball

Aquesta setmana l’alumnat de 1r de batxillerat ha presentat l’últim treball del curs de Dibuix Artístic. Es tracta d’una proposta de recerca personal en la que cada alumne va haver de plantejar una feina diferenciada. Vam treballar inicialment a partir del concepte de «capes». Aquesta idea ens pot transmetre nocions lògiques sobre com es crea el significat d’una obra a partir de l’acumulació de contingut però també és una metàfora de la pròpia configuració física de l’obra.

Van aparèixer idees com ara: les nines russes, la ceba i les seves transparències, les veladures de la pintura a l’oli i desenes d’altres idees semblants: plantejaments conceptuals, formalistes o experimentals.

Cada alumne va començar a treballar segons els seus propis interessos i després d’una setmana es va tractar de seguir els diferents fils que havien aparegut. A l’hora de presentar el treball final es tractava de comunicar secrets de cada projecte de tal manera que el grup pogués fer servir els aprenentatges parcials de cada artista. En alguns casos el material de recerca és més interessant que la pròpia obra final.

Aquest tipus de treball permet que part de l’alumnat es pugui sentir perdut però és una activitat fantàstica per tal de que en aquest moment cada qual agafi el comandament de la seva formació.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES