jueves, junio 13, 2024
spot_img
InicioInstitutESOProjecte d'il.lustració científica de 3r d'ESO

Projecte d’il.lustració científica de 3r d’ESO

Durant el segon trimestre hem dut a terme un treball d’il.lustració científica en col.laboració amb el Museu Blau de Barcelona.
Aquest treball s’ha emmarcat en el projecte de 3r d’ESO, en paral.lel a la construcció de cèl.lules mecanitzades (aviat us parlarem d’aquest altre treball).
Vam iniciar l’activitat visitant el Museu Blau. Des de l’area divulgativa del museu se’ns va plantejar una serie d’activitats de descoberta de les col.leccions en les que els alumnes van fer una primera aproximació al món de la il.lustració científica. Va ser molt útil veure l’exposició de treballs d’en Luís Feo.
Més tard els alumnes van proposar una sèrie d’elements del carrer que podrien ser objecte d’estudi. En aquesta fase va ser molt valuós conèixer el treball que els alumnes del batxillerat d’art estaven desenvolupant.
Podeu saber sobre aquests treballs enllaços:
La següent fase va ser la visita de l’il.lustrador Carles Puche. Aquest ens va introduir en el món de les tècniques professionals d’aquesta disciplina. El Museu Blau ens va facilitar una sèrie d’animals dissecats per poder treballar amb condicions idònies.
Finalment van sortir al carrer, també amb en Carles Puche, per poder fer les il.lustracions al natural.
Va ser fantàstic observar com la majoria d’alumnes havien integrat bona part dels objectius proposats.
Per últim, molts alumnes van gaudir d’una classe privada per parts dels alumnes del batxillerat d’arts per millorar els seus treballs.
A banda de poder ajudar els alumnes més joves, es tracta de que allò aprés pugui ser transmès, una cosa molt útil pels alumnes de batxillerat.
En aquests moments, el personal del Museu està programant una aplicació mòbil de realitat augmentada amb tot el material recopilat.
Aquesta aplicació situarà en un mapa de la ciutat els dibuixos dels alumnes.
Bona part dels dibuixos van ser mostrats a l’exposició de projectes artístics de març i esperem poder fer-ho també al Museu.
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES