martes, julio 16, 2024
spot_img
InicioDepartamentsExperimentalsMecanismes: el projecte STEAM de 3r d’ESO

Mecanismes: el projecte STEAM de 3r d’ESO

En aquest article us explicarem el projecte del segon trimestre Estrumetacles de 3r d’ESO. L’alumnat ha estudiat de manera coordinada a les matèries d’experimentals, tecnologia i visual i plàstica el món de les cèlul.les, els mecanismes i la il.lustració científica. La creació final ha estat la construcció d’una sèrie cèl·lules mecanitzades. Cada grup d’alumnes va estudiar un tipus de cèl·lula animal o vegetal. L’objectiu inicial consistia en associar alguns mecanismes als possibles moviments de les cèl·lules o a alguna característica de la seva funció.

També hem creat il.lustracions per expandir la capacitat creativa de l’alumnat i hem après a dibuixar fent servir trames i altres convencionalismes gràfics per explicar l’interior d’un objecte o una construcció complexa.

En paral.lel vam estudiar a Tecnologia màquines simples: palanques, roda, politja i polispast, torn, pla inclinat i cargol. Dels mecanismes de transmissió i translació de moviments vam estudiar les rodes de fricció, les politges, els engranatges, el mecanisme biela-manovella, les lleves i les excèntriques, la transmissió de moviment per cargol i el mecanisme pinyó-cremallera. A les maquetes finals es van incorporar aquests mecanismes.

Algunes de les maquetes finals són força senzilles però n’hi ha d’altres que han incorporat servomotors. L’objectiu és permetre que cada grup d’alumnes pugui arribar al màxim de complexitat i facilitar tots els coneixements i materials per tal de que això sigui possible.

Finalment els treballs es van presentar en públic davant del tribunal d’avaluació i la resta d’alumnat. Un cop més hem fet servir el software de corubrics per fer la coavaluació de les presentacions. En aquesta ocasió es va presentar una part del treball en anglès.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES