miércoles, mayo 22, 2024
spot_img
InicioCicles formatiusCFGM EmergènciesSimulacre d'accident de múltiples víctimes al pati de l'institut

Simulacre d’accident de múltiples víctimes al pati de l’institut

Fa uns dies els alumnes de segon curs del cicle d’Emergències Sanitàries (TES) han realitzat un simulacre a les instal·lacions de l’institut, en el que han participat  els alumnes de primer en qualitat de víctimes, per posar en pràctica els coneixements del cicle i valorar, en acabar, l’actuació realitzada. 

 

L’activitat ha consistit en simular un accident al pati del centre amb coordinació de les actuacions, intervenció in situ, triatge i classificació, tractament i trasllat de les víctimes. El professorat del cicle ha realitzat l’observació i posterior avaluació dels grups de treball.

L’incident provoca una sèrie d’afectats amb intoxicació per inhalació de gasos, ferides i cremades, traumatismes… El primer equip de tècnics que arriben al lloc de l’incident  alerten el centre de coordinació (format per alumnes de primer i situat al segon pis) per tal que enviï més efectius.

A mida que arriben  els diferents equips atenen  les víctimes fent un triatge, en funció de la gravetat, i traslladant-los a una zona segura del pati per tal d’estabilitzar-los  i iniciar l’evacuació  als hospitals que els indiqui “coordinació”. En aquest cas, pujar-los a la segona planta, per les escales, per fer el transfer a “l’equip mèdic hospitalari”.   

La valoració dels resultats, com a tots els simulacres, permeten millorar les actuacions dels professionals amb la finalitat d’aplicar els coneixements en situacions reals en les que aquest col·lectiu realitza la seva feina. Situacions en les que, malauradament, ens podem trobar tota la població. Des dels cicles formatius de l’institut Moisès Broggi sempre hem fomentat la necessitat de formació continuada, tant en el període d’estudiants com després, ja com a professionals.

L’activitat ha estat molt positiva per a tots. Només resta agrair a tot l’alumnat la seva implicació, a l’equip docent, especialment a Roberto Martín que ha portat la coordinació del simulacre, i a l’empresa FALCK-VL que ha cedit material i ha col·laborat en les tasques de coordinació. A tots moltes gràcies!

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES