sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioCicles formatiusCFGM Cures d'Auxiliar d'InfermeriaProjecte d’Educació per la Salut: SALUT BUCODENTAL

Projecte d’Educació per la Salut: SALUT BUCODENTAL

Els passats 15 i 29 de maig, l’alumnat de Cai tarda (grups D i C respectivament), van portar a terme un “Projecte d’Educació per la Salut” amb l’alumnat de 1r de la ESO del mateix centre.

Mitjançant un “Aprenentatge servei”, el nostre alumnat de “Cures auxiliars d’infermeria” va orientar durant gairebé una hora els més petits del nostre centre en aspectes relacionats amb la “Salut bucodental”.

I com ho van fer? Van començar explicant breument (amb un “PowerPoint” que ells mateixos havien preparat) les principals malalties que afecten l’estat bucodental, com ara la càries i la malaltia periodontal, van fer-ne cinc cèntims de “com prevenir” aquestes malalties periodontals i, sobretot, de “com fer una bon raspallat

En acabar “van anar per feina”. Van comprovar amb “Plac-Control®” (un revelador de biofilm) com es podia veure perfectament la placa bacteriana de cadascun d’ells. Seguidament, amb un raspall i una pasta de dents (promocionada gratuïtament per “Lacer®”), van netejar tota aquesta placa visualitzada amb la tècnica del raspallat que anteriorment havien repassat. Finalment, van realitzar una satisfactòria enquesta i van rebre un tríptic informatiu (amb tota la informació treballada). Tothom va quedar molt content! Les següents fotografies en són la prova!

Per altra part, i dins del mateix Projecte, el dia 24 de maig els alumnes de CAI matí van fer aquesta intervenció en Educació per la Salut a dues escoletes adscrites al nostre centre. En aquesta ocasió el grup CAI A va intervenir al curs de 5è de primària de l’escola Emili Juncadella, per la qual cosa els nens es van apropar a les nostres instal·lacions.

 

Al mateix matí el grup CAI B anava a l’escola Dovella per desenvolupar aquest projecte amb una adaptació més complexa: es tractava de fer arribar aquests coneixements als nens de 1r de primària. Tota una experiència enriquidora per tots plegats. Els nostres alumnes van gaudir de l’experiència i van tornar a l’institut molt satisfets.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES