miércoles, abril 24, 2024
spot_img
InicioActivitatsV Jornada Sanitària a l'Institut Moisès Broggi

V Jornada Sanitària a l’Institut Moisès Broggi

EL PACIENT POLITRAUMÀTIC

La V Jornada Sanitària es va desenvolupar al saló d’actes de l’Institut el dimecres 3 de maig.

Podeu descarregar el tríptic de la Jornada amb aquest enllaç (pdf).

Després de la inauguració, a càrrec del director del centre Sr. José Manuel Celorio, el representant de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències, el Sr. Ricard Hernández, va dirigir unes paraules als assistents en les que va remarcar la importància d’actes com aquest per a la formació dels professionals però també, molt especialment, per als estudiants.

 

Després el Dr. Jordi Craven-Bartle Lamote de Grignon, Doctor en Medicina i Director del Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, va desenvolupar la ponència inaugural: “Fonaments psicobiològics de la musicoteràpia”, en la que va posar en relleu l’efecte terapèutic de la música.

 

La primera ponència la va fer de la Sra. Sílvia Fuentes Prado, Tècnica en Cures Auxiliars d’Infermeria de l’Hospital de la Vall d’Hebron, que ens va exposar “les cures més actualitzades per als pacients amb lesió medul·lar”.  

La segona i tercera ponència va anar a càrrec d’especialistes en emergències sanitàries, concretament el Sr. Manel Tomás Gimeno (infermer de Bombers de Barcelona) i del Sr. Pere Sánchez  (Infermer del SEM), respectivament. Els dos van parlar de” l’atenció al pacient traumatitzat centrant-se en els aspectes bàsics” que ha de tenir en compte un tècnic en emergències fent valdre la importància d’una bona actuació, ràpida però ben calculada.

Va continuar la Sra. M Carmen Sánchez Izquierdo, Tècnica en Imatge per al Diagnòstic de l’Hospital de la Vall d’Hebron, amb la ponència 4 sobre “el pacient politraumàtic al servei d’Imatge per al Diagnòstic”. 

 

La cloenda la va realitzar el professorat que organitza l’acte i va estar dedicada a les quatre anteriors edicions.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES