miércoles, julio 24, 2024
spot_img

Disseny de packaging

El disseny de packaging està ubicat en la matèria Disseny (Batxillerat d’arts) com a connector entre la pràctica de disseny gràfic i el món tridimensional. Hem acabat aquest projecte aplicant a més el que ja sabíem sobre imatge corporativa i estampats. També veureu referències al tema de les escales. Les solucions següents han estat treballades amb eines digitals.

Aquestes solucions han utilitzat eines tradicionals.


Us mostrem la temporització d’aquest treball amb imatges dels blocs dels alumnes:
Estudi tridimensional a partir de poliedres i altres formes tridimensionals.Abans de delimitar el packaging que dissenyarem es tracta de conèixer aquestes figures que serviran de base per crear hipotètiques solucions. Dibuixem a mà alçada principalment. Estudiem les seccions principals dels poliedres centrant-nos en les simetries. També fem modificacions bàsiques a partir de talls i altres operacions.

A partir d’aquest punt determinem en una sessió l’objectiu principal del treball. Aquest exercici va ser bastant divertit ja que s’inventaven els noms de manera col.lectiva. Les opcions proposades per l’alumnat son aquestes (cada alumne havia de trimar una parella: casa fabricant/producte):

  • LYROS / CRONOS (rellotge)
  • FYNOT  / GAGA (pilotes de golf)
  • ABA / LOLITA (ulleres)
  • DI-PAR / COMILÓN (culleres)
  • JOLIELLE / FLEIRE (perfum)
  •  CLASSIC D. / Maximum Throttle (pedals)
  • PSYCHE / GENESIS (medicaments)
  • BIBI / COOKIEFARM (menjar)

Imatge corporativa : generem una sèrie d’esbossos sobre aquest camp. Anem avançant de manera que es visualitzin idees variades que tinguin en compte en algun cas simetries axials, radials i modularitat (practiquem aquest tema ja estudiat prèviament). Obligatòriament, aquest apartat ha de donar solució al logo de la empresa i al producte triat. 


Estampat: generem una sèrie d’esbossos aplicable a una part o la totalitat de la superfície interior o exterior del packaging. Obligatòriament, aquest apartat ha d’incloure l’ús de rapport. També s’han de veure estructures regulars i semiregulars en les variacions dissenyades. Aquesta també és una aplicació d’un tema estudiat anteriorment.

Packaging: finalment dibuixem una sèrie d’esbossos en el que es pugui apreciar la forma, funcionalitat i modularitat del nostre packaging.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES