jueves, mayo 30, 2024
spot_img
InicioInstitutESOEstrenem la Performance de 2n d'ESO al Macba

Estrenem la Performance de 2n d’ESO al Macba

Aquest passat dissabte 9 de maig hem estrenat al Macba el Final Show de l’alumnat de 2n d’ESO que aquest segon trimestre ha treballat la Performance guiat i acompanyat per l’artista Laia Estruch, la professora Anna Díaz i l’acompanyament del Macba.

Èxit d’assistència, nervis, expectació màxima…!!

Primer la Laia i l’Anna ens expliquen com es desenvoluparà l’acció i tot seguit comencem.

Micròfons apunt. Acció 1, Acció 2, Acció 3. L’alumnat va ocupant l’espai i es disposa primer individualment i després per parelles davant 7 micròfons… A mida que avancen les tres accions l’alumnat canvia. A cada acció la veu ens impregna, ocupa l’espai. El ritme de les paraules a compàs amb l’entonació. Al terra les partitures. La veu es modula, l’harmonia del so ens invaeix. La Laia es passeja per l’escenari, toca les espatlles dels alumnes, silencis…. el seu pas, el cos transmet serenor, equilibri…

Increïble descobrir el poder de la veu, una meravella com sona el conjunt!!!

Acabada l’acció forts i sentits aplaudiments, fantàstic !

Tanca l’acte un recull videogràfic del procés seguit, un altre moment molt emotiu. Es posa de manifest el valor del procés creatiu, què hem après, què hem viscut, i com hem crescut com a grup.

Per acabar l’alumnat surt a escena per rebre preguntes, explicar detalls, processos, un moment que s’allarga amb el delit dels protagonistes.

Felicitats a tots els implicats, alumnat, professorat, artista i un reconeixement especial al Macba, pel seu saber fer i l’acompanyament durant tot el procés.

Ens quedem amb el comentari d’una alumna: el que he sentit avui, ara i aquí, un moment irrepetible, això és una performance !

 

 

 

 

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES