lunes, marzo 4, 2024
spot_img
InicioInstitutBatxilleratProjecte JOVES PROGRAMADORES amb 2n de batxillerat

Projecte JOVES PROGRAMADORES amb 2n de batxillerat

A començament del primer trimestre se’ns va oferir a l’alumnat de 2n de batxillerat la possibilitat de participar en el projecte de Joves Programadores, que consta de tres sessions de visionat i discussió de pel·lícules de cinema d’autor europeu, i la posterior programació d’una d’elles i la preparació d’activitats per a la resta d’alumnes del 2n de batxillerat. 

Les pel·lícules escollides per aquest projecte van ser Il Posto, dirigida per Ermanno Olmi, Pierrot le fou de Jean-Luc Godard, i O Sangue, de Pedro Costa. Després del visionat, l’alumnat voluntari que formàvem part del projecte vam realitzar una sèrie d’activitats per reflexionar sobre les obres, com ara la realització de mapes conceptuals o discussions en grups sobre conceptes tan tècnics com narratius. A més, també vam focalitzar-nos en les idees i inspiracions dels directors que treballàvem, per tal de comprendre les decisions preses durant la creació de la peça i el seu resultat. 

Finalment, gràcies a aquesta feina, vam escollir l’obra que ens semblava més adequada per a projectar a l’Institut Francès el 20 de gener, amb la resta dels nostres companys de 2n de batxillerat com a públic. L’objectiu d’aquesta activitat final era generar un impacte a través del cinema i endinsar als nostres companys i companyes en un altre perspectiva de veure el setè art. Per aquesta raó, es va escollir el film Il Posto, que tot i ser de l’any 1961, tracta temes tan propers a nosaltres com el pas de la infantesa a la vida adulta, o l’haver d’assumir les responsabilitats de ser independent. 

En general, vam obtenir una jornada molt interessant i interactiva, en què tothom va poder compartir les seves idees per acabar creant un anàlisi conjunt del film. Això va ser posible gràcies a l’exposició prèvia al visionat i a les activitats posteriors, que vam organitzar els Joves Programadores a través de la col·laboració durant les últimes setmanes, a més de les ganes i l’energia de la resta de companys del batxillerat. 

De part de tots els alumnes volem agrair a l’institut i el professorat per fer possible una experiència tan enriquidora i educativa, en la qual hem pogut desenvolupar les nostres habilitats i compartir els nostres interessos amb la resta de l’alumnat. 

Lucia López i Anna Montón

alumnes de 2n de batxillerat

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES