miércoles, julio 24, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsTaller de creació de collages

Taller de creació de collages

Hem dedicat algunes sessions de dibuix artístic al món del collage. Vam tenir un primer contacte amb aquest món a través de diversos treballs realitzats al segle XX.

El collage és ben bé la forma d’art principal del segle passat i de l’actualitat. Fins i tot a nivell musical.

És una forma de creació molt propera a la manera d’aproximar-se al món de les noves generacions i també serveix per introduir innovacions del món de l’avantguarda que d’altres maneres costa molt de fer arribar a alguns alumnes..Les obres estudiades eren força diverses i vam començar a tenir un nou concepte del dibuix des d’un punt de vista alternatiu als treballs realitzats fins ara.

Una de les aportacions principals d’aquest treball ha estat reflexionar al voltant de la importància de la composició i el contrast: es tracta d’una manera de crear imatges alternativa a l’aproximació linial que hem tingut fins ara. La veritat és que es va crear un ambient molt creatiu. Han aparegut maneres de treballar noves. Solucions que podrem aplicar en altres treballs. La metodologia de treball va primar el bloc de treball, sense preocupar-nos de generar una gran obra per exposar amb una mida concreta.

Aquestes imatges són un desplegament d’intuicions realment destacable. Ha estat també una manera de sortir de les limitacions que ens haviem imposat durant l’últim més i mig, en el que s’havia treballat únicament amb el món de la perspectiva cònica.

Com que en la nostra darrera visita a la Fundació Miró havíem visitat l’exposició sobre l’Art Sonor, hem aprofitat per generar una sèrie de collages horitzontals a partir de fragments sonors triats pels alumnes (en alguns casos han estat micropeces creades pels propis alumnes). Vam fer una aproximació a la relació entre art i música a partir de 4 referents dels últims 100 anys: Hans Richter, Walt Disney, Saul Bass i Michel Gondry. Us mostrarem aviat aquest document audiovisual.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES