sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaActivitats i projectesTret de sortida del projecte MMS a la Fundació Miró

Tret de sortida del projecte MMS a la Fundació Miró

Ahir vam fer una sortida a la Fundació Miró que servirà de tret de sortida del projecte MMS d’aquest curs.
Durant la visita vam fer dues activitats molt variades que van servir per aprofundir en unes quantes línies temàtiques de les diferents matèries en les que treballem al batxillerat des del nostre departament.

Fi de partida

Aquesta exposició mostra una sèrie d’obres creades en relació al joc dels escacs, que estava molt de moda en aquella època entre els artistes de les avantguardes. Hem vist algunes obres de gran qualitat d’artistes que justament acabaven d’estudiar a la matèria de Dibuix Artístic: Duchamp, Kandinsky, Klee… 
Durant la visita 4 alumnes del Batxillerat Internacional (Arts Visuals) van plantejar a la resta d’alumnes un treball a partir d’idees que servien per reflexionar sobre com una moda intel.lectual pot servir de base a una exposició col.lectiva.
Els alumnes van prendre notes i esbossos per treballar sobre aquestes línies temàtiques:
  • El consumisme.
  • El món de les apps.
  • El selfies.
  • Les apostes.

Hi ha resultats espectaculars creats durant la pròpia visita, com aquesta performance que mostrem a dalt. Ens vam deixar anar i com veieu realment la sala d’exposicions es va convertir en un laboratori creatiu.
Aquestes alumnes-comissaries van poder fer algun contacte de cara a la que serà la seva activitat més ambiciosa: crear una proposta original de comissariat a partir d’un nucli d’idees propi i liderar un grup d’alumnes per dur a terme una mostra col.lectiva coherent. Esperem compartir el resultat d’aquesta activitat a l’abril.

La realitat, una ficció per succeir

En aquesta exposició vam poder gaudir d’una trobada amb el comissari Jordi Antas (creador del cicle expositiu Peu a fora. Expedicions i diàspores) i també de l’artista Anna García-Pineda.
A tots dos els vam sotmetre a un tercer grau donat que a la classe havíem preparat una sèrie de preguntes molt inquisitives. Volem agrair a la Fundació Miró la oportunitat de fer aquesta visita única amb els creadors de la mostra.
Va ser un gran privilegi per nosaltres i a més tant el comissari com l’artista van compartir amb nosaltres un munt d’anècdotes i consells sobre com muntar una mostra com aquesta.
Com és evident, valorem molt positivament la sortida.
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES