jueves, junio 13, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsIl.lusions òptiques i percepció: dibuix artístic

Il.lusions òptiques i percepció: dibuix artístic

Teníem moltes ganes de conèixer la nova promoció del batxillerat d’arts. Ja els tenim aquí i la màquina funciona a tota velocitat. Com cada any, es tracta d’un grup amb personalitat pròpia i el que volem ara és accelerar el procés de maduració de cada alumne aprofitant al màxim les característiques del grup.

Hem començat centrant-nos en temes relacionats amb la percepció i en tècniques seques, tant a l’aula de cavallets com a la de visual i plàstica.

Algunes de les limitacions dels alumnes tenen a veure amb la manera de mirar: acostumen a fer servir molta informació sobre allò vist de forma que en realitat no dibuixen el que veuen sinó el que se suposa que han vist. No es tracta d’unificar maneres de treballar individuals sinó que el que volem és que siguin conscients de les mil i una manera amb el que el nostre cervell recrea la realitat. 

Volem per una part desenvolupar característiques tècniques però per una altra volem iniciar una recerca particular, volem crear imatges que comuniquen tota mena de sensacions.

A banda d’exercicis procedimentals en els que per exemple hem dibuixat objectes invertits, fent servir la mà esquerra o també des de punts d’observació diferents al propi, l’exercici més interessant consisteix en un estudi de les il.lusions òptiques.

Cada alumne ha pogut explorar en aquest maneres de fer que demostren ja en molts casos visions úniques del fet creatiu.

Aquesta mostra és força representativa de l’ambició del grup.

Esperem aviat presentar-vos un altre treball en el que treballem color i també en el que es fa una recerca comparativa sobre el legat de les avantguardes històriques.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES