jueves, junio 13, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsParticipem en el mural commemoratiu per les víctimes de l'Holocaust

Participem en el mural commemoratiu per les víctimes de l’Holocaust

Participem en la creació del «Mural commemoratiu per les víctimes de l’Holocaust» amb l’artista Roc Blackblock i l’alumnat de 1r Batx Arts. Aquesta creació s’emmarca dins els diferents actes que organitza EUROM. L’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona  en el marc de la programació del Dia Internacional en Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust a Barcelona, promoguda pel Comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament en col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA). El projecte és dirigit per Jordi Guixé, director de l’EUROM, i comissariat per Núria Ricart, professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

 

Les propostes de l’EUROM emfatitzen la responsabilitat compartida i la importància de l’educació sobre el genocidi per fomentar el rebuig a totes les formes de discriminació, violència i antisemitisme.

Entre els dies 23 i 25 de gener, la plaça del Rei es converteix en l’escenari per a la realització del gran mural. El mural es fa sobre un suport modular i quedarà exposat entre els dies 27 de gener i l’11 de febrer a la Capella de Santa Àgata del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

Abans de la realització del mural vam tenir dos sessions al nostre institut amb Jordi Guixé, Fernanda Zannuzzi i el Roc, ens van explicar el motiu del mural i el Roc ens va ensenyar la seva obra i la referència del mural inspirat per la novel·la gràfica “Maus”, d’Art Spiegelman, un referent de l’art com a vehicle per a la recuperació de la memòria històrica i col·lectiva.

La proposta parteix d’una barreja d’elements icònics, artístics, testimonials, documentals i evocatius de la multiplicitat de víctimes del genocidi amb la preocupació de transmetre la memòria de l’Holocaust a les noves generacions.

 

 

 

 

 

L’experiència ha estat increïble, dos dies intensos de creació col·lectiva.

Gràcies al Roc BlackBlock, la Fernanda Zannuti i la Núria Ricart, el Jordi Guixé i la resta de l’organització per confiar en els nostres alumnes, ha estat un plaer! Del 27 de gener fins l’11 de febrer podeu veure el mural a la Capella Santa Àgata del MUHBA.

Artículo anterior
Artículo siguiente
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES