viernes, junio 14, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsIl.lustració contemporania i direcció artística

Il.lustració contemporania i direcció artística

Aquest any es commemoren 150 anys de la primera edició de Els fills del capità Grant hijos, d’en Jules Verne. Des de les Biblioteques de Barcelona s’ens va demanar crear una sèrie d’il.lustracions per tal de donar a conèixer l’obra del gran escriptor francès. Aquesta col.laboració amb la matèria de Dibuix Artístic s’allargarà al curs vinent.

Vam pensar en donar al treball un caire més complex tot creant una relació entre el món de la il.lustració profesional i el de la direcció artística. Al web SOKANU.COM vam observar que un director artístic cobra el doble que un il.lustrador i teníem curiositat per saber quina mena de tasques realitzava.

Us mostrem alguns dels treballs i els enunciats creats per realitzar-los.

Júlia G. i Gemma S.

Elaborar un pòster per a la presentació d’un nou llibre de “La volta el món en 80 dies” basat en les il·lustracions de Gabriella Barouch. Una versió més modernitzada i fantàstica de la novel·la.


Andrea T. i Miquel S.

Fer una portada per una reedició de El castell dels Càrpats, una obra de Verne que incorpora elements de la novel·la gòtica. Ha de ser en color. La mida és lliure, és a dir, no cal que sigui la d’una portada de llibre, ja que potser és incòmode de treballar.

S’hauria de tenir present com a referent l’obra d’Anna i Elena Balbusso, especialment en els seus treballs més propers a l’atmosfera misteriosa que desprèn la novel·la.

Referència 1Referència 2Referència 3

Mariona U. i Helena E.

Retrat Hipster d’en Jules Verne (com seria si visqués actualment, com haurien influit en ell les noves tecnologies) tenint com a referents a: Anna & Elena Balbusso i a Mark Smith.

Anna S. i Anna M.

Fer una ilustració per un article humoristic d’una revista (Mida de la revista DIN-4) que parla sobre els monstres d’en Jules Verne i que sigui una mena de “foto de família” per un dels monstres amb l’estil de Natsuki Otani.

Helena E. i Paula A.

Fer un cartell publicitari (DIN A-4) d’una aerolínia basant-se en el llibre “La volta al món en 80 dies”. Ha d’aparèixer el nom de l’aerolínia i l’eslògan. Els referents son Add Goudappel i Mark Smith


Joan N. i Romà C.

Retrat d’en Jules Verne.  Portada d’una revista (DIN-4) de tendències modernes. No realista. Tècniques preferiblement seques. Autors de referència: David M.Brinley, Melinda Beck, Michael Zavacky i Wesley Bedrosian.

Romà C. i Anna M.

Fer un pòster amb 3 imatges mostrant l’evolució d’en Jules Verne al llarg de la seva vida. Tot vist des de d’estil d’en James O’Brien.

Clàudia A. i Lídia B.

Serie de punts de llibre per commemorar l’aniversari. En total 5 punts de llibre, cadascún d’una obra diferent. La tècnica pot ser lliure però que ha d’haver harmonia entre ells.

Marcel R. i Joan N.

Fer una portada per el llibre “De la Terra a la Lluna” de Jules Verne en el que aparegui un plató on s’estigui filmant una simulació d’un viatge a la lluna. Hi ha d’haver algun motiu per el qual s’hagi parat la gravació, com ara que estigui caient el decorat, s’hagi trencat un focus…

La il·lustració seria una crítica al viatge a la lluna de 1969 i tota la polèmica que s’ha creat sobre si és fals o no.
La tècnica es lliure però ha de ser en color. El tamany ha de ser DIN A-3.

El referent és Guy Billout

Miquel S. i Andrea T.

Crear un pòster de la novel·la 20000 leguas de viaje submarino a l’estil steampunk o una altra opció amb aquesta mateixa obra fer un poster minimalista de la silueta del submarinista., O amb les criatures fantàstiques de les obres de Jules Verne, crear una conexió entre aquestes en una obra plàstica, estil lliure. Inspirat en el il·lustrador: John Kachik (vintage), Bill Mayer (steampunk), Eddie Guy,

Jana B. i Samanta F.

Fer una portada a color per un llibre infantil basat en la novel·la “De la tierra a la luna” de Jules Verne. A la portada ha de sortir representada la lluna com si fos una joguina (bola del món) i un nen/nena jugant amb ella.

Anna M.  i Anna S.

Fer un pòster amb adaptacions dels animals, monstres o “vehicles” de Jules. Tècnica pot ser lliure però estaria be si fos a tinta i alguna cosa semblant a això (en vers colors i linea Referència). Amb l’estil de Liisa Aaltio.

Samanta F. i Jana B.

Fer una il·lustració un pèl humorística inspirada en la novel·la «La vuelta al mundo en 80 días» de Jules Verne en la qual es veurà el globus aerostàtic i Jules Verne a punt de caure d’aquest. A Sota d’això és veuran les mans d’una nena petita.

Adrià C. i Arnau S.

Fer un pòster d’en Jules Verne amb algun element de sàtira. Ha de ser a color i  de fer servir l’horror vacui.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES