domingo, julio 21, 2024
spot_img
InicioDepartamentsHumanitatsEn record de la Rosa Luxemburg

En record de la Rosa Luxemburg

Aquesta setmana fa 100 anys que va morir Rosa Luxemburg, dona,pensadora, marxista, lluitadora…i tal dia com avui de 1994  va morir Frederica Montseny, dona, pensadora, política, anarquista i primera dona ministre de l’estat espanyol.

A l’Ateneu barcelonès les hem recordat, a elles i a tantes altres dones catalanes lluitadores, pioneres feministes i sufragistes, a la xerrada- diàleg sobre feminisme i sufragisme a Catalunya, protagonitzada per la Dra. Montserrat Duch, catedràtica d’Història Contemporània a URV, i la jurista Dolors Feliu, directora general de Serveis Consultius i Jurídics de la Generalitat.

La lliçó més important que han après els alumnes de 1r de Batxillerat Internacional, sens dubte, és que els drets és lluiten i s’han de protegir perquè es poden perdre ràpidament. “Els drets sempre són molt fràgils” ha dit La Dolors Feliu, “perquè a cada avenç hi ha una reacció adversa del patriarcat”.

Felicito l’entusiasme d’aquest grup de batxillers que tras una dura jornada laboral han vulgut assistir a l’acte i han declarat que tornaran a les altres activitats previstes per estudiar la matèria d’Història BI.
Gràcies a tots, nois, hem après i ens hem divertit! D’això es tracta, oi?
María Pilar Sabio

 

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES