domingo, julio 21, 2024
spot_img
InicioBatxillerat d'artsArt i volumEl bloc com a eina d'aprenentatge

El bloc com a eina d’aprenentatge

Amb aquesta entrada volem donar difusió a la nostra manera d’entendre el dibuix i la llibreta d’artista com a eina d’aprenentatge.
Hem fotografiat alguns blocs dels nostres alumnes del batxillerat d’arts per mostrar com es pot millorar els resultats acadèmics millorant la metodologia de treball.
El dibuix pot servir per sintetitzar els continguts d’una sessió de classe. En aquest exemple trobem el resum que una alumna fa d’una classe magistral.

 

Podem fer croquis per buscar de manera sistemàtica la forma d’una futura prestatgeria (classe de disseny).

En aquest cas els alumnes han fet al bloc una recerca d’autors per sintetitzar un determinat estil gràfic. Mireu aquesta entrada per veure el treball en que es va concretar tota aquesta recerca (matèria de dibuix artístic).


Finalment mostrem la manera en la que amb el bloc personal els alumnes van fent petits avenços pel que fa a la concreció d’un treball personal sobre dibuix contemporani. Es tracta de petites llavors que creixen a mida que avança el curs.

Animem als nostres alumnes a cercar la seva pròpia metodologia de treball. Hi ha casos en que les eines digitals tenen un resultat més òptim però la nostra experiència ens diu que encara avui l’utilització de llibretes, blocs, dietaris, diaris i demés eines tradicionals és d’allò més útil.
Durant el curs passat vam introduir als projectes d’ESO aquesta eina i ja veiem com cada vegada més alumnes aprofiten el recurs de manera creativa, adaptant-la a les seves necessitats.
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES