jueves, mayo 30, 2024
spot_img
InicioActivitats i projectesA Bao A QuCinema en curs a 1r de Batxillerat d'Arts

Cinema en curs a 1r de Batxillerat d’Arts

Aquest curs l’alumnat de 1r batxillerat d’Arts dins la matèria de Cultura Audiovisual participa al projecte Cinema en curs. Un projecte compartit amb altres escoles i instituts d’arreu del món que ens apropa al món del cinema, fent i veient cinema. Una bona manera d’aprendre a mirar el que ens envolta amb rigor i molta sensibilitat.

El projecte durarà tot el curs, farem pràctiques de fotografia i cinema, visionarem fragments i pel·lícules de grans cineastes, coneixerem l’equip de rodatge i ens aproparem a la pràctica cinematogràfica fent un documental del MACBA. En aquest procés ens acompanyarà a l’aula un cineasta.

Les primeres sessions les hem dedicat a la fotografia, a mirar per veure d’una altra manera el que ens envolta. Hem explicat conceptes com: enquadrament, profunditat de camp, la regla dels terços, com tenir present la llum i les hores del dia per triar el moment precis de fer la fotografia…. En definitiva un inici que ens ha de servir per aprendre a observar amb detall.

La primera pràctica ha estat fotografiar des de la finestra, triant aquelles finestres de l’institut que ens mostren l’espai exterior del barri, mirades de l’exterior que ens envolta. Aquest treball l’hem fet en petits grups i després l’hem visionat a classe. Tot seguit us ensenyem alguns exemples:

     

     

     

La segona pràctica ha consistit en fotografiar el nostre entorn, des del carrer, des del balcó de casa nostra… a títol individual. Una aproximació a l’entorn de la nostra ciutat des de diversos punts de vista. Us adjuntem algunes d’aquestes fotografies:

Anirem explicant el dia a dia del taller al bloc de Cinema en curs. Ja podeu consultar els primers post.

 

 

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES