martes, junio 18, 2024
spot_img
InicioInstitut6 anys formant el professorat del futur

6 anys formant el professorat del futur

Com no pot ser d’una altra manera, a l’Institut Broggi, l’educació és la nostra passió. Des de fa ja més de 6 anys som centre formador per a futurs docents. Sovint aquest professorat en pràctiques ens dóna la seva visió del nostre centre, amb articles que pengem a la web de l’Institut.

Som conscients que en aquests pocs anys hi han hagut grans canvis dins la societat. I òbviament els centres educatius els incorporem a l’aula, com ha passat amb les noves tecnologies de la comunicació. I també altres canvis de lleis, primer per competències, i amb l’entrada de la LOMCE les dimensions. Tots aquests canvis és obvi que han condicionat la manera de treballar a l’aula, cosa que fa obvia la necessitat de parlar de quins canvis cal fer a la formació del professorat per donar-los la millor preparació possible.

Amb aquesta intenció, el passat dissabte 4 de novembre del 2017 el departament d’educació va organitzar la I Jornada de pràctiques, el centre formador, un mirall per als futurs docents, juntament amb la col·laboració de totes les universitats de Catalunya (UAB, UdL, URL, UPF, UIC, UAO, UPC, URV, UdG, UB UdV i UOC)

Es tracta de la primera trobada de centres formadors d’estudiants universitaris en pràctiques i universitats. L’acte va tenir tres parts molt marcades.

La primera part amb la Benvinguda a la Jornada, i la ponència inaugural Pràctiques comparades europees a càrrec del director de polítiques educatives a la UNESCO, el Sr. Francesc Pedró. Amb un to distés tot i la rigurositat de la ponència, es van mostrar altres models de pràctiques formadores per a futurs docents que es desenvolupen arreu del món.

La segona part va consistir en les taules de treball, amb cinc taules per a Educació Infantil, set taules per Primària, quatre per Secundària, una per a la Formació Professional i una més per l’Ensenyament a Adults. Cada taula amb els seus corresponents dinamitzadors i relators.

 Excel·lent punt de trobada entre professionals preocupats i interessats en la formació de formadors, que van mostrar els seus punts de vista davant de les problemàtiques que cal resoldre (la importània del reconeixement dels professionals que formen futurs docents) i la complaença de tot allò positiu que té treballar colze a colze a l’aula amb tant motivats alumnes universitaris que volen fer de docents

La tercera i darrera, va començar amb les Idees força de la jornada a càrrec del Sr Miquel Martínez, Catedràtic de Pedagogia de la UB.  I va continuar amb el resum d’allò treballat a les taules.

L’acte va finalitzar amb un crític i divertit resum cantat per un improvitzat garrotí, garrotan d’En Carles Belda que va fer les delícies d’un motivadíssim públic d’uns 300 formadors de futurs docents, amb ganes de millorar en la seva tasca, i alhora buscant la manera que aquesta sigui més reconeguda i valorada 

Tota la informació detallada de la jornada i programa el podeu trobar a l’espai web:   https://sites.google.com/xtec.cat/primerajornadadepractiques2017 

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES