jueves, junio 13, 2024
spot_img
InicioBatxillerat d'artsArt i volumVisita als espais de catalogació del MACBA

Visita als espais de catalogació del MACBA

El 22 de gener vam visitar el MACBA amb els alumnes del batxillerat d’arts i també els de CINEMA en CURS de 4t d’ESO.

Aquesta primera visita intentava apropar els nostres alumnes a la realitat museística més oculta: els espais d’arxiu, conservació i documentació d’aquest museu.

La tècnica de catalogació ens mostra un dels espais de treball

Vam poder visitar amb els professionals que treballen tot el departament de catalogació. Vam poder veure que el MACBA rep constantment donacions dels arxius privats de molts artistes i que això comporta molts problemes relacionats amb l’acidesa del paper o el fet de trobar petits insectes que fan malbé els documents. Sembla que la catalogació de totes les caixes de documents de l’artista Joan Brossa els ocuparà durant vàries dècades!.

Alguns alumnes han començat a veure més clar el tema del treball de recerca que faran a segon de batxillerat donat que ens han convidat a accedir a la biblioteca de recerca del MACBA i també a orientar els nostres alumnes en les seves recerques particulars.

També hem realitzat una visita al museu parant atenció a la gènesi del mateix museu com a dinamitzador del barri del Raval. Hem pogut estudiar la perfecta associació entre els seus volums i el servei que presten als visitants del museu i el diàleg establert amb el barri.

Molts dels nostres alumnes s’han quedat amb ganes d’allargar la visita per saber més sobre aquest espai, i això és el que més importa.

La tècnica de catalogació ens mostra un dels espais de treball
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES