sábado, mayo 25, 2024
spot_img

Silenci! Gravem!

El grup de cinema de 2n d’ESO, viu l’experiència de dos dies de rodatge: Can Batlló i Parc del Laberint, dos localitzacions per rodar els plans que conformaran l’audiovisual de la cançó Una vida normal de Coriolà dins el festival DeProp.

Intensitat, rigor, compromís, il·lusió… el moment màgic del rodatge ! Només cal mirar els rostres de l’alumnat, sobren les paraules!!

 

 

L’experiència del rodatge sempre esdevé única, moments on es posen en joc: el treball d’equip, la presa de decisions, la concentració… Un aprenentatge des de l’experiència,  sempre es fascinant  llegir les valoracions dels alumnes:

«Gran treball!     IM-PRE-SIO-NANT, personalment ha superat les meves expectatives ja que no esperava que costes tant i a la vegada fos tan divertit, darrera de tot aquest treball crec que ens han ensenyat uns valors molt importants que no els ensenyen a cap matèria, com ara cohesió de grup, experiència, saber escoltar, expressar idees, creativitat,… Crec que els dies de rodatge van ser molt durs, pesats i llargs ja que vam tenir que treballar molt i prendre moltes  desicions instantànies i importants. M’han agradat tots els càrrecs Script, Càmera, Directora, Claquetista , tots vam tenir un gran pes i vam ser escoltats. Aquest projecte es una mica de cadascun de nosaltres i això m’agrada molt….Inquieta per veure el resultat…» Jasmina C.

 «El rodatge va estar molt bé, vam actuar en equip i de forma cooperativa, no van haver-hi discussions. Personalment m’ho vaig passar molt bé, vaig aprendre molt i va ser una experiència única. Anavem canviant de “rol” en cada canvi de plans, tothom passava per cada un, per així fer un petit “tast” de cada càrrec.

El càrrec que més em va agradar va ser el de càmera, ja que era el més divertit de fer (respecte el meu punt de vista), ja que jo no sóc una persona gaire artística, i prefereixo tocatejar coses del món tecnològic. Era molt xulo regular i posar de la forma que volíem el diafragma, l’òptica i l’enfocament. VA SER MOLT DIVERTIT!! » Eralp S.

 «Em va agradar molt, ens hem ficat en el  paper de cineastes, una manera divertida d’aprendre a fer servir el material de cinema i les diferents funcions. El dia de rodatge va ser una experiència molt bona, Jo vaig fer el travelling dins del laberint. Va ser una mica difícil perquè tenia que quedar recte però al final la presa va ser bona. M’agradaria tornar a fer-ho. GRACIES PER LA OPORTUNITAT». Sergi C.

  

«El rodatge va ser impressionant, va ser divertit, interessant i em va agradar molt. Vaig aprendre moltes coses, el funcionament de la càmera, el  nom dels càrrecs, etc. Em vaig poder posar al lloc d’un cineasta, i vaig poder observar que la seva feina és molt més difícil del que sembla. El que més em va agradar va ser fer de directora, ja que m’agrada dirigir i organitzar. També em va agradar fer de càmera, ja que vaig trobar molt interessant com anava la càmera. indescriptible ! Em vaig sentir molt bé rodant, i em vaig sentir molt útil, que la meva feina ajudava al grup. Vaig acabar molt satisfeta de l’experiència i per tot el que vaig aprendre. També (no vull semblar pilota), crec que haig d’agrair tot l’esforç que fan el Pep i els profes, ja que hi dediquen hores fora del seu horari i ho fan amb moltes ganes. Espero poder repetir l’experiència del rodatge». Berta M.

«El càrrec que més em va agradar va ser el de porta càrregues, vaig fer de director i el meu càmera era el Luis ens va sortir molt bé tot i que la Paola de poc tira la càmera. Vaig fer de càmera quan la Sara estava tocant l’aigua i diuen que el pla va sortir bé va ser difícil de gravar perquè manava caient de poc no vaig a l’aigua a més a més no es va fer amb trípode». Uriel G.

«El rodatge va ser molt divertit, vam aprendre moltes coses sobre la càmara: com funciona, que es cada cosa, va estar molt interessant. Hem va agradar quan vaig ser el càmara. També hem va agradar perquè feia temps que no anava al Parc del Laberint i va ser bonic veure’l una altre vegada. Havia una mica de tensió». Luis M.

«El rodatge va ser super divertit, bonic i xulo, ja que tothom participava i ningú passava de tot ni ningú molestava els demés.Tothom va poder experimentar tots els càrrecs ja que anàvem  passant per tothom. El que més em va agradar a mi va ser fer de directora, perquè vaig poder experimentar dir totes aquelles paraules que diu un director de veritat (acció, equip preparat, actriu preparada…) tot això m’ha agradat moltíssim. Encara que el dia que vam triar feia una mica de fred, entre que parlàvem, gravàvem, tornàvem a gravar… el rodatge va passar molt ràpid. Tots ens ho hem passat molt i molt bé i crec que ha sigut una experiència inoblidable» Aina O.

 

  

«El rodatge va anar molt bé, ja que tothom hi participava, anàvem canviant els càrrecs, i tothom va poder experimentar cada un d’ells. Per a mi, igual que per a tots, va ser una experiència nova, però impressionant,  i a part d’educativa, molt divertida. Jo no vaig poder experimentar alguns dels càrrecs, perquè era l’actriu, però un dels que crec que em va agradar més, a part d’actuar, va ser la càmera.  Els dies de rodatge, eren llargs, però passaven ràpid. En aquesta experiència tots hem expressat les nostres idees i totes han estat acceptades, això també ha estat una de les coses que m’han agradat. En tots els grups de rodatge, tothom ha estat acollit, i tothom ha tingut un somrirure a la cara en algun moment del rodatge». Sara P.

«Jo m’ho vaig passar molt bé, el rodatge va ser molt interessant perquè vam aprendre moltes coses com saber enfocar, fer bola … Crec que em tingut una experiència impressionant .També m’ha agradat molt perquè tothom va participar, va ser molt divertit però també ens va costar una mica perquè tothom volia la claqueta o càmera  per fer les preses del rodatge també els vídeos de l’actriu i les fotos, o també per fer les fotos dels espais del món. Vam fer uns vídeos i unes fotografies molt boniques. EL que em va agradar més va ser la claqueta !!! ENS HO VAM PASSAR MOLT BÉ!!!!» Samira D.

«Al rodatge m’ho vaig passar molt bé tothom hi va participar, tots vam experimentar una experiència que crec que a tots ens va agradar molt, em penso que per a tots ha sigut una experiència, jo com tothom vam passar pels mateixos càrrecs. El que més em va agradar a mi va ser fer de directora i gravar a partir de les emocions que jo desenvolupo.

Hem vaig sentir molt bé perquè al meu grup tothom es va sentir acollit. I avui quan hem vist els plans m’he sentit orgullosa de mi i del meu grup. Definitivament m’ho vaig passar molt bé!» Lia J.

«El dia del rodatge em va agradat molt. El càrrec que més em va agradar el de director. M’ho vaig passar molt bé». Jordi E.

«El rodatge va ser molt gratificant, sobretot per les hores que havíem dedicat al projecte.Veure el trípode,la càmera i tot l’equip va ser un sensació indescriptible (en el bon sentit). El càrrec mes gratificant va ser el de director, hem vaig sentir com l’Stanley Kubrick. Vaig aprendre moltes coses, el funcionament de la càmera, el nom dels càrrecs, etc… Hem vaig posar a la pell d’un cineasta, i vaig poder observar que la seva feina és molt més difícil del que sembla». Alejandro A.

 

 

«El rodatge em va agradar molt perquè va ser molt divertit anar a gravar a el parc del laberint, sobretot anar a gravá,  també fer de director i de claquetista, vaig aprendre a utilitzar tot l’equip com la càmera, el trípode i moltes coses més», José Antonio.

«El càrrec que mes em va agradar va ser el de script i foto fixe. Va anar molt bé, ens vam organitzar molt bé, va ser una experiència nova que em va agradar molt i que mai havia fet ni crec que torni a fer.  Vaig acabar molt content amb el rodatge. Jo amb la càmera vaig fer un pla amb flou, es tracta que surten dos elements però un element surt borrós. Penso que va ser un dels plans més bonics de tot l’audiovisual».  Manu M.

«El rodatge va ser molt divertit! Vam aprendre moltes coses però d’una manera molt divertida i original, no tots els altres instituts tenen aquesta oportunitat de fer-ho. Vam aprendre des de les parts de la càmera, del trípode o paraules del vocabulari de cinema que és més de teoria, fins a fer servir la càmera per gravar o fer d’script, que això ja és més de pràctica. A mi personalment m’ha agradat molt aquesta oportunitat que hem tingut i l’he disfrutat moltíssim!! L’he trobada engrescadora, divertida, original però és que a més a més hem aprés paraules noves del món del cinema. El càrrec que hem va agradar més va ser gravar amb la càmera, hem vaig sentir com una cineasta de veritat. M’encantaria poder tornar a repetir aquesta experiència impressionant!!!» Laura P.

«Aquest trimestre a projecte hem treballat el cinema. Hem conegut paraules com càmera, director, script, claquetista, foto fixa i actriu. m’ha agradat una mica fer aquest projecte». Minyu

«Durant aquest temps de rodatge, he aprés moltes coses, a part de divertir-me molt. Crec que aquest projecte ha estat molt interesant, però encara podríem haber fet bastantes més de coses. L’ actriu, ho ha fet molt i molt bé, perquè sabia interpretar totes les emocions que el director li demanava que havia de fer. Aquest trimestre m’ha agradat més que el passat!  Gràcies Fanny per tenir tanta paciència amb nosaltres i creure des del primer moment que nosaltres erem capaços de fer com una mena de “videoclip”, moltes gràcies de veritat!!!» Paola

   

  

«El rodatge sempre esdevé especial, descobreixo nous alumnes, altres capacitats que de vegades a l’aula se m’escapen. Un moment que marca l’experiència de tots, alumnes i professors. En un rodatge passen moltes coses, presa de decisions, gran treball en equip, respecte als companys… Em fascina veure les vostres cares en el moment de prèmer el botonet vermell, concentració extrema, compromís… Heu fet una gran feina, i heu estat capaços de consensuar sense grans dificultats. Quin avenç heu fet com a grup !! Bona presa nois !!! Un plaer !!! Gràcies per les vostres reflexions i entusiasme!!» Fanny (professora)

«Per mi sempre és com si fos la primera vegada. Incertesa, treball profund amb emocions veritables, sensibilitat, risc, confiança, escolta, deixar que les mirades es transformin, redescobrir el món i els altres…

Com a grup ha estat increïble. Un grup molt divers, amb diferents capacitats i freqüències (i molta consciència del que cadascú podem aportar al treball col·lectiu)… Muntanyes de creativitat (que a voltes ens costava gestionar: som torrencials, per bé i per mal, ens manca una mica la concreció i tocar de peus a terra), opcions fortes, criteris clars però sense por a deixar-nos sorprendre…

De llarg, el que més m’ha impressionat és la flexibilitat de què heu fet gala. Malgrat que tots (cadascú) tenia molt clares els seus gustos, preferències, desitjos i expectatives, quan les decisions anaven per una altra banda, o les limitacions ens obligaven a modificar el rumb, o apareixien noves possibilitats… Heu tingut una al·lucinant capacitat d’adaptació, de cedir, de no tancar les portes a noves idees o horitzons, d’evitar frustrar-nos i engrescar-nos ràpidament amb el nou camí, de convertir els conflictes (que n’hi ha hagut i molts) en noves oportunitats… És quelcom molt difícil d’aprendre, i penso que molt important per viure i conviure.

I, és clar, un entusiasme a prova de bombes que fa que la nostra feina sigui una passada. No vull oblidar-me, per tant, dels companys de feina i viatge: professors i professores compromesos, bolcats en el grup i en el projecte, amb capacitat il·limitada de treball i de meravella, amb els que és senzillíssim treballar (tot i que això no vol dir que a voltes no dubtem o ens topem també amb conflictes per resoldre)… He gaudit i après com la primera vegada, i estic molt agraït per això, als alumnes i als adults que ens han acompanyat. Però seguim, que encara hi ha un llarg camí per recórrer».  PEP (cineasta)

«Ha estat una experiència inoblidable! He après molt de les vostres ganes, il·lusions, emocions, dubtes, distraccions, curiositats, idees, incerteses, riures… He après molt de vosaltres i amb vosaltres. Crec que ha acabat sorgint un bon grup de treball en el que la presa de decisions no ha estat fàcil, però el resultat al que heu arribat és –i esta sent- genial! Admiro la vostra perseverança i la implicació que heu tingut en el projecte. Gràcies per deixar-me acompanyar-vos, ha estat un veritable plaer!» Susana Z. (alumna del màster)

«Fins fa un moment la meva valoració era molt positiva, però després de llegir els comentaris d’alumnes i professors/es, encara més. He vist que tothom s’ha enriquit de l’experiència i això per a mi és l’objectiu primer de qualsevol projecte a la vida. Hem après des de l’emoció de fer una cosa nova, divertida i emocionant. Hem treballat com a grup i ho hem fet amb una cohesió no gaire habitual en el diari, tot s’ha de dir. La nostra imaginació i aportacions han volat per sobre de les vergonyes i individualitats. Hem entès la necessitat de la paciència, l’atenció i l’esforç per aconseguir uns bons resultats i per sobre de tot això hem arribat a la satisfacció d’una feina ben feta de tots i per tots. Gràcies a tothom per la vostra implicació, sou genials!!!» Susana F. (educadora)

   

 

 

Artículo anterior
Artículo siguiente
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES