domingo, julio 21, 2024
spot_img
InicioInstitutESOProjecte d’instal.lacions artístiques de 3r d’ESO

Projecte d’instal.lacions artístiques de 3r d’ESO

En aquest article us mostrem les increïbles instal.lacions artístiques dissenyades per l’alumnat de 3r d’ESO. Aquest trimestre a Visual i Plàstica (Projecte Estrumetacles) estem estudiant la il.lustració tècnica des d’una òptica molt avantguardista. En paral.lel a la creació de les cèl.lules mecanitzades (que us mostrarem aviat) hem après algunes de les convencions tècniques que ens ajuden a explicar el món i també a imaginar mecanismes que volem construir: seccions, trencaments, escales, anotacions, ampliacions…
Per aplicar aquestes convencions gràfiques hem imaginat una sèrie d’instal.lacions artístiques que ens agradaria fabricar. 

Cada alumne ha dissenyat un títol i també ha escrit algunes notes explicant l’argumentació metafòrica de la seva creació i la descripció tècnica dels materials amb que estaria fabricada.


Hem deixat molta llibertat per obrir el tema de manera que els alumnes poguessin plantejar vies realment creatives.
Podem assegurar que l’alumnat s’ha posat realment en la pell d’un artista contemporani. 
Com veieu la proposta ha servit també per tal d’aprendre a dissenyar en un full DinA4 una idea física concreta. Hem après que el llenguatge visual fa servir convencionalismes gràfics molt útils i també per saber triar entre una vista dièdrica, una perspectiva cònica o una axonometria és fonamental per descriure una figura complexa.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES