miércoles, julio 24, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsDels esbossos com a eina creativa

Dels esbossos com a eina creativa

Malgrat que la eina principal de treball a la matèria de Disseny (2n curs del Batxillerat d’Arts) és el bloc de dibuix, vam observar a les proves trimestrals que el nivell creatiu dels exercicis de disseny gràfic era molt baix. Provablement vam dedicar més temps del compte a realitzar exercicis finals molt ben acabats (tant de tècniques tradicionals com digitals) i ens vam oblidar d’insistir en les primeres fases del procès creatiu: els esbossos.

Aquest segon trimestre estem intentant solucionar aquest problema dedicant sessions de treball intenses a aquesta modalitat de dibuix.

Concretament estem estudiant el mòdul de disseny gràfic a partir exclussivament d’exercicis ràpids que a més es poden treballar semipresencialment. Aquest mòdul afecta a temes més amplis com ara estructures bidimensionals, color i simetries. També ens iniciarem d’aquesta manera amb les primeres estructures tridemensionals (packaging).

Un treball ràpid de simetria radial va ser una proposta de creació de logotip pel grup Black Pink.

El segon treball, ja més elaborat, va consistir en la proposta de rebranding de les marques: IKEA, Super3, Milka i Dunkin Donuts. Totes elles propostes del propis alumnes. Inicialment vam fer un document compartit d’idees associades a les marques.

La base d’aquest treball va ser l’estudi d’un cas particular de rebranding de Cacaolat, realitzat pel dissenyador Íñigo Jerez. Com veieu a poc a poc es tracta de que els croquis siguin cada vegada més exactes i definits. La darrera imatge correspon a un esbós a llapis del dissenyador que vam fer servir per observar la situació exacta dels punts de tangència de les diferents corbes, un element que costa molt de concretar a la majoria d’alumnes.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES