domingo, julio 21, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsTaller de tinta xinesa i introducció del projecte Gravitacions de la Fundació...

Taller de tinta xinesa i introducció del projecte Gravitacions de la Fundació Miró

Tanquem el trimestre de Dibuix Artístic (1r curs del Batxillerat d’arts) amb una introducció al món de la tinta xinesa.
Vam començar explorant totes les possibilitats gràfiques d’aquest material tan fantàstic i econòmic: plomes, plomins, pinzells, raspalls, retoladors… Vam dedicar algunes sessions a desenvolupar habilitats a partir del model d’alguns artistes molt variats:  Gustav Doré, Charles Burns, Jack Kirby, Robert Crumb, Rumiko Takahashi, Chris Ware, Gary Panter, Raymond Pettibon, Frank Miller, Max, Junji Ito o Jaime Hernández. A mida que avançava el taller intentaven fer servir recursos més sofisticats com ara les trames.

Com a activitat també preparatòria vam crear un repte a l’alumnat de 2n de batxillerat: aquest consisteix en dibuixar la meitat d’una cara que ells hauran de completar.

Aquesta és la primera activitat del projecte Gravitacions d’aquest curs. Els responsables de la Fundació Miró ens van fer una sessió introductòria del cicle «SALT I IMMERSIÓ» i l’alumnat ha interpretat per primera vegada aquest tema amb les seves il.lustracions. Vam conèixer el projecte curatorial d’en Pere Llobera i també alguns dels artistes del cicle (segurament podrem conèixer personalment més endavant aquests artistes).

Continuarem treballant a partir d’aquest tema durant la resta de curs. El projecte Gravitacions és la nostra manera de treballar l’art contemporani des de la matèria de Dibuix artístic.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES