domingo, julio 21, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsTreballs relacionats amb la publicitat

Treballs relacionats amb la publicitat

Els primers treballs del curs de la matèria de Disseny (Batxillerat d’Arts) plantegen un doble repte: mobilitzar els recursos relacionats amb la lectura d’imatges desenvolupats a primer de batxillerat i ampliar-los per ser capaços de valorar en profunditat els dissenys que ens envolten. Es tracta de crear ciutadans crítics que puguin valorar com la publicitat ens intenta vendre un determinat producte mitjançant una sèrie de missatges connotats.

Els primers esbossos en la creació d’anuncis fan servir una bateria d’idees creatives i també una primera aproximació als temes conceptuals que utilitzen els creatius publicitaris. Crec que el treball fet ha estat força bo ja que el que es pretenia era reflexionar sobre la tasca dels publicistes al rebre un encàrrec real.

En qualsevol cas, aquests recursos ens han de servir a partir d’ara per començar a abordar el problema del disseny des d’una perspectiva més madura, focalitzant cada treball des d’un punt de vista general i no centrat en aspectes purament estètics.

Aquest primer treball gràfic mostra la creació d’un anunci vertical per un producte triat per l’alumne. El dibuix-maqueta anava acompanyat d’una memòria amb una descripció sobre:

  • Tipologia d’anunci.
  • Característiques tècniques i gràfiques de l’anunci final.
  • Discurs denotatiu i connotatiu utilitzat.

Prèviament s’havia treballat el vocabulari del tema a partir de la descripció d’un disseny existent.  Cada alumne va triar un disseny del que calia fer una descripció en profunditat d’alguns elements:

  • Elements funcionals.
  • Elements simbòlics i comunicatius.
  • Elements estètics.
  • Elements tecnològics i econòmics.
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES