viernes, julio 12, 2024
spot_img
InicioBatxillerat d'artsArt i volumFinalitzem la IX Exposició d’arts plàstiques i disseny de d’alumnat de batxillerat...

Finalitzem la IX Exposició d’arts plàstiques i disseny de d’alumnat de batxillerat amb l’assistència de les famílies


La setmana passada es va clausurar amb l’assistència de les famílies la darrera mostra de treballs artístics dels nostres alumnes de batxillerat a la Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert. Alumnat, director i professorat de l’institut van fer uns parlaments per recordar la importància i trascendencia d’aquesta iniciativa.

Aquesta exposició és possible gràcies a la col·laboració de moltes entitats: A Bao A Qu i els projectes Cinema en curs i Fotografia en curs, i principalment, gràcies a la Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert que ens cedeix l’espai d’exposició.

Us mostrem alguns dels projectes presentats (fent clic als enllaços podreu veure més imatges i informació sobre cada treball).


Disseny d’estampats. Visitant l’article podreu saber més sobre aquesta activitat sobre modularitat i color que es va fer des de la matèria de disseny (segon de batxillerat).


Projecte d’art contemporani. Us presentem la pràctica més important de la matèria de dibuix artístic de primer de batxillerat. L’alumne ha triat un dels 4 projectes curatorials preparats des de la matèria de psicologia. Aquesta exposició mostra algunes de les obres generades al taller.

Aforismes il.lustrats: interpretem textos d’en Joan Fuster. Una activitat transversal entre les assignatures de Català i Dibuix Artístic: la creació d’una il·lustració a partir d’una selecció d’aforismes de l’escriptor Joan Fuster.

Art i natura. Modelatge en fang realitzat a la matèria de Volum. A partir de l’observació i l’anàlisi dels elements naturals, l’alumnat ha creat formes totalment noves, allunyant-se de la funcionalitat i el decorativisme, i posant èmfasi únicament en els volums i les textures.

Disseny de sobrecobertes per millorar els llibres. L’objectiu del treball era el de redissenyar un llibre creant tot el material gràfic necessari per millorar la seva comerciabilitat, també els logotips necessaris de l’editor. El resultat suposa una bona base per continuar durant el segon curs de batxillerat amb els continguts de disseny gràfic. Aquesta va ser l’activitat principal de la matèria de Disseny 2D3D (1r de batxillrat).

Disseny de sobrecobertes a partir del treball de recerca. Aprofitant com a excusa la recent presentació dels treballs de recerca hem dissenyat una proposta de llibre fent servir tot allò après en disseny gràfic (matèria de Disseny de 2n de batxillerat). En aquest article veureu les sobrecobertes de cada un dels treballs de recerca del nostre grup.

Visita al DHUB (Museu del disseny). També hem volgut mostrar imatges de la nostra manera de treballar. Aquest curs s’han fet diferents experiències fora de la classe. L’alumnat ha valorat molt positivament el fet de treballar a partir de l’observació de casos, tant dis de museus com analitzant al carrer tipografies, aparadors, etc… Visitant l’article podreu saber més sobre aquesta activitat de la matèria de disseny (segon de batxillerat).

Creació digital de targetes professionals per l’alumnat. Aquesta petita pràctica d’aproximació al món de la tipografia digital ha aprofitat l’interès de l’alumnat per situar-se en un context professional.

Disseny de packaging digital. Continuant amb la formació en tècniques de dibuix vectorial us mostrem alguns casos de disseny de packaging, imatge corporativa, estampats i composició. Visitant l’article podreu saber més sobre aquesta activitat de la matèria de disseny (segon de batxillerat).

També mostrem altres treballs realitzats a la matèria de Dibuix Artístic II.

Aquest és el cartell que hem dissenyat aquest any a partir d’una il.lustració de l’alumna Briana S.

L’alumnat ha estat el protagonista de la mostra, des de la ideació fins al muntatge final. Enhorabona!

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES