jueves, julio 18, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsDibuix de la figura humana a partir de model

Dibuix de la figura humana a partir de model

Durant  aquest trimestre de Dibuix Artístic (2n curs de batxillerat) hem fet una immersió en el dibuix de la figura humana. Malgrat la molèstia d’haver de dur les mascaretes estem fent servir com a models als propis alumnes.

La veritat és que estem aprofitant bastant bé tant les classes presencials com les telemàtiques.Per realitzar aquest treballs hem aprofitat la base tècnica apresa a primer de batxillerat i també els treballs d’observació de proporcions amb escultures clàssiques del primer trimestre de 2n.

Aquest treball de color ha estat una mena d’interludi per poder treballar de manera ràpida i sense fer servir en cap cas el llapis.

Com a metodologia hem seqüenciat sessions de treball fent servir inicialment el bolígraf (a dalt), després el retolador.

Finalment hem treballat directament amb tinta xinesa amb un format més gran (50×70 cm). En cada exercici hem polit els errors detectats ja que aquests queden marcats (a diferència de quan fem servir el llapis per esbossar). Cada treball és ben bé també un diari del que hem fet, línia a línia, amb les seves correccions.

Durant les classes telemàtiques hem treballat de manera individual alguns aspectes anatòmics principalment a partir del dibuix d’autoretrat.


Per últim, també hem fet sessions ràpides (de 5 minuts) dibuixant els perfils dels companys (amb mascareta!).

No penseu que ens hem passat tot el trimestre amb això. Aviat us mostrarem un treball d’art contemporani realitzat en paral.lel.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES