miércoles, julio 24, 2024
spot_img

Dibuix al natural

Durant aquestes primeres setmanes a Dibuix Artístic (2n de batxillerat) ens hem centrat en el dibuix del natural i la natura morta. A primer de batxillerat vam fer una aproximació al món de la perspectiva cònica però ens vam centrar principalment en el món de l’art contemporani i la il.lustració d’autor. Ara estem treballant sistemàticament fent servir formats molt més grans i tècniques noves com ara el carbonat i el llapis carbó i el motiu del treball en tot moment és l’observació de models (natura morta i natura viva). Es nota que són alumnes de 2n i que tenen moltes ganes d’aprendre ja que la cosa va molt ràpida. L’evolució en el control del contrast i les proporcions és remarcable. Hem dividit el treball en 3 fases que portem a terme de manera paral.lela i en les que es treballa alternativament fent servir exclusivament línies o taques. Aquestes fases fan servir també espais diferents:

Treball a l’hort de l’institut. Ens centrem en la mida 35×50 cms. Treballem bàsicament dibuixant plantes. Es redueix significativament la dificultat ja que s’elimina la geometria i la proporció dels models.

Treball al taller de dibuix. Ens centrem en la mida 50×70 cms. Treballem bàsicament dibuixant models de tipus geomètric i escultures clàssiques.

Bloc de treball. A casa, es treballa sistemàticament fent servir diferents estris amb una mida més petita. Ens centrem en el desenvolupament d’habilitats estilístiques i també en la tria de models que puguin resultar d’alguna manera poètics. Evidentment aquestes dues característiques són força subjectives i derivaran en debats posteriors en els que tornarem a centrar-nos en el món i la problemàtica de l’art contemporani.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES